ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τράπεζες δεν είναι φθηνές, ωστόσο ευκαιρίες υπάρχουν - JPM

00:51 - 12 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Οι τράπεζες δεν είναι φθηνές, ωστόσο ευκαιρίες υπάρχουν - JPM
Οι φθηνές αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών δείχνουν υπερεκτιμημένες από τις παραδοσιακές μεθόδους αποτίμησης εάν οι νέες ρυθμιστικές διατάξεις ληφθούν υπόψη, και οι επενδυτές θα πρέπει να βασίζονται στην στρατηγική του stock-picking για να βρουν αξία στον κλάδο, επισημαίνουν οι αναλυτές της JPMorgan.

Ενώ ο κλάδος φαίνεται φθηνός τόσο σε όρους τιμής-προς-κέρδη, όσο και τιμής προς λογιστική αξία, οι αποτιμήσεις δεν είναι ελκυστικές στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα στο σύνολό του, καθώς οι δείκτες αυτοί δεν λαμβάνουν υπόψη τη μόχλευση των τραπεζών, όπως τονίζουν .
«Πιστεύουμε ότι οι τράπεζες σε κλαδική βάση δεν είναι ιδιαίτερα φθηνές.

Ωστόσο, βλέπουμε ουσιαστικές ευκαιρίες κινδύνου-ανταμοιβής, καθώς τα κενά αποτίμησης μεταξύ των μετοχών είναι αρκετά σημαντικά και έτσι υπάρχει σχετική αξία στον τραπεζικό κλάδο".
Τα top picks της τράπεζας περιλαμβάνουν τις UBS, Deutsche Bank, Societe Generale, UniCredit, Caixabank, Nordea και της Danske, καθώς η JPMorgan εκτιμά ότι «η αγορά δεν έχει αποτιμήσει ακόμη την βελτιωμένη κεφαλαιακή διάρθρωση, το χρηματοδοτικό προφίλ και τις πραγματικές ταμειακές ροές ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών.
Οι επιφυλακτικές προοπτικές για τις αναδυόμενες αγορές οδηγούν την JPMorgan να υποβαθμίσει την σύστασή της για την HSBC σε «ουδέτερη» από «overweight».
Ωστόσο, αναβαθμίζει την Santander σε «ουδέτερη» από «underweight», παρά την έκθεσή της στις αναδυόμενες, λόγω της υποαπόδοσής της έναντι των υπόλοιπων ευρω-τραπεζών στους τελευταίους τρεις μήνες, της σχετικής σταθεροποίησης στη Βραζιλία και του πιο σταθερού και προβλέψιμου ισπανικού τραπεζικού περιβάλλοντος.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:58 - 12 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.