ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πλήρες μέλος» της Σύμβασης για την απαγόρευση χημικών όπλων η Συρία

09:19 - 13 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
«Πλήρες μέλος» της Σύμβασης για την απαγόρευση χημικών όπλων η Συρία
Ο πρέσβης της Δαμασκού στον ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η χώρα του έγινε την Πέμπτη πλήρες μέλος της Σύμβασης.

Για την ένταξη της χώρας στη Σύμβαση είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στο πλαίσιο μιας υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας για να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της χώρας.

«Από νομική άποψη, η Συρία έγινε αρχής γενομένης από σήμερα πλήρες (κράτος) μέλος της σύμβασης» για την απαγόρευση της χρήσης χημικών όπλων, όπως δήλωσε ο Σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη μετά την υποβολή των σχετικών εγγράφων στον Οργανισμό.
Η Συρία ήταν ως σήμερα η μία από τις μόλις επτά χώρες οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί στη Σύμβαση για την Απαγόρευση της Χρήσης Χημικών Όπλων, η οποία επιτάσσει οι χώρες οι οποίες την έχουν επικυρώσει να προχωρήσουν στην πλήρη καταστροφή των χημικών τους οπλοστασίων.

assad620 130913

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters αρκετοί απεσταλμένοι και αξιωματούχοι του OHE υποστηρίζουν ότι «δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ότι η Συρία πληροί τους όρους και τις συνθήκες για να προσχωρήσει στη Σύμβαση ως πλήρες μέλος».

«Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν λίγα ακόμη βήματα και για αυτό μελετούμε το έγγραφο» δήλωσε πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:53 - 13 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.