ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάινμπρουκ: Να δοθούν κίνητρα για περισσότερη ανάπτυξη στην Ελλάδα

16:18 - 18 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Στάινμπρουκ: Να δοθούν κίνητρα για περισσότερη ανάπτυξη στην Ελλάδα
Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών κατηγόρησε την αντίπαλό του καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την λιτότητα που έχει επιβληθεί στις χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και απορρίπτει μία κυβερνητική συνεργασία μαζί της.

Κίνητρα για περισσότερη ανάπτυξη, ώστε χώρες, όπως η Ελλάδα, να σταθούν μακροπρόθεσμα και πάλι στα πόδια τους, ζητάει ο υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».
Κατηγορώντας την Άγκελα Μέρκελ ότι υπαγορεύει μονομερώς τη λιτότητα, ο κ. Στάινμπρουκ επισημαίνει πως με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στις χώρες που πλήττονται από αυτήν και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια ώστε τα κράτη που βρίσκονται σε οικονομικές δυσκολίες να μπορέσουν «να αναπτερωθούν».

Κίνητρα για περισσότερη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει, αυτό σημαίνει ότι εκτός από τους όρους για λιτότητα, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για περισσότερη ανάπτυξη, ούτως ώστε χώρες, όπως η Ελλάδα, να μπορέσουν μακροπρόθεσμα να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.
Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος παραπέμπει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο τον Ιούνιο του 2012 υιοθέτησε ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης και τον Φεβρουάριο του 2013, ένα πρόγραμμα κατά της υψηλής ανεργίας των νέων που καταγράφεται σε πολλές χώρες.

«Όχι» σ΄έναν συνασπισμό με Μέρκελ

Επιπλέον, τόνισε πως αγωνίζεται για να υπάρξει μια κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων κι απορρίπτει ένα «μεγάλο συνασπισμό», στον οποίο δηλώνει ότι δεν θα συμμετείχε, αφού δεν θέλει να γίνει εκ νέου «δεκανίκι» για την άνοδο της Άγκελας Μέρκελ στην εξουσία.
Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, ο οποίος —όπως υπενθυμίζει και ο ίδιος— είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών από το 2005 έως το 2009 στην τότε γερμανική κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» υπό την κα Μέρκελ, απορρίπτει επίσης μια κυβερνητική συνεργασία του κόμματός του με το κόμμα Η Αριστερά (Ντι Λίνκε), το οποίο, όπως σημειώνει, αποτελείται από τρία κόμματα : από ένα «ανατολικογερμανικό» με υπευθυνότητα, μια κομμουνιστική πλατφόρμα και ένα κόμμα από «δυτικογερμανούς αιρετικούς».

Με έναν τέτοιο «θίασο», είπε, δεν μπορεί κάποιος να κυβερνήσει τη χώρα.

Στη συνέντευξή του ο κ. Στάινμπρουκ κατηγόρησε την απερχόμενη καγκελάριο για κοινωνική αναλγησία, επισημαίνοντας πως αυτή και τα κόμματα Χριστιανοδημοκρατικό και Χριστιανοκοινωνικό δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν τη διάσπαση της κοινωνίας και η κα Μέρκελ δεν διαμορφώνει αλλά απλώς διαχειρίζεται τη Γερμανία, κάτι που, όπως επισημαίνει, είναι πολύ λίγο.

Κατά την εκτίμησή του, η τηλεοπτική αναμέτρησή του με την κ. Μέρκελ ήταν σημαντική για να κινητοποιηθούν οι Σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόροι και να πεισθούν πολλοί αναποφάσιστοι, κάτι που ο ίδιος πιστεύει ότι θα συμβεί και στην τελική φάση του προεκλογικού αγώνα, καθώς μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων αποφασίζει ως προς την επιλογή του υποψήφιου μόνο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:04 - 18 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.