ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση ΔΝΤ για την απόφαση της Fed

10:17 - 20 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Την ικανοποίησή της για την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μην μειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι αυτή ήταν και η εισήγηση του ΔΝΤ.

«Προς το παρόν, αυτή ήταν η προσέγγιση που πάντα συνιστούσαμε», είπε η κ. Λαγκάρντ, μια ημέρα μετά την απόφαση - έκπληξη της Fed να διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, το οποίο αποτιμάται στα 85 δισ. δολάρια μηνιαίως.

Ο διοικητής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα έχει αποφασίσει να αναμένει περισσότερες ενδείξεις σε σχέση με την ενίσχυση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας πριν προβεί σε μείωση των αγορών ομολόγων. Τον Ιούνιο ο κεντρικός τραπεζίτης εκτιμούσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει στα μέσα του 2014.

Η κ. Λαγκάρντ είπε χθες στους δημοσιογράφους ότι αυτό ήταν που και το ΔΝΤ θεωρούσε ότι είναι στη σωστή πορεία. «Το ΔΝΤ πάντα έλεγε ... ότι θα πρέπει να γίνει σταδιακά, ότι θα πρέπει να βασίζεται σε δεδομένα με σαφή ένδειξη για το τι θα πρέπει να είναι τα κριτήρια» για την απόσυρση του προγράμματος, σημείωσε η επικεφαλής του Ταμείου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.