ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Μέρκελ θα ψήφιζαν οι Γάλλοι, σύμφωνα με έρευνα

21:57 - 20 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Την Μέρκελ θα ψήφιζαν οι Γάλλοι, σύμφωνα με έρευνα
Την στήριξη τους στην Α. Μέρκελ εκφράζουν οι Γάλλοι, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay, η οποία δημοσιεύεται στην Le Figaro, το 56% των ερωτηθέντων στη Γαλλία ελπίζει να κερδίσει η καγκελάριος Μέρκελ στις βουλευτικές της Κυριακής στη Γερμανία.

Η εφημερίδα Le Monde αναφέρεται στα πιθανά σενάρια όσον αφορά το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης..

 

Η πορεία της Ευρώπης κρέμεται από την ετυμηγορία των Γερμανών εκλογέων υπογραμμίζει από την δική της πλευρά η οικονομική εφημερίδαLes Échos. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Βερολίνο.


Η εφημερίδα εκτιμά ότι η Καγκελάριος θα συνεχίσει τη ρεαλιστική και συνετή πολιτική που έχει ακολουθήσει έως τα τώρα και αποδείχθηκε επιτυχής στο εσωτερικό. Θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην περίπτωση που οι σοσιαλδημοκράτες μπουν στην κυβέρνηση, με δεδομένο ότι είναι πιο φιλοευρωπαίοι από τους φιλελεύθερους του FDP και περισσότερο ελαστικοί στο θέμα της λιτότητας. Οι αλλαγές αυτές όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα,

θα είναι οριακές, αφού η Μέρκελ συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στις πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης, πάνω απ' όλα, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.