ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κένυα: Με δολοφονίες ομήρων απειλούν οι ισλαμιστές

08:55 - 23 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Κένυα: Με δολοφονίες ομήρων απειλούν οι ισλαμιστές
Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν το πρωί στο εμπορικό κέντρο Westgate, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το δράμα ομηρίας από το Σάββατο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 68 άνθρωποι και έχουν τραυματισθεί ακόμη 170.

Οι σομαλοί ισλαμιστές σεμπάμπ απειλούν να σκοτώσουν τους ομήρους που κρατούν στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, δήλωσε εκπρόσωπός τους.
«Δίνουμε την άδεια στους μουτζαχεντίν που βρίσκονται εντός του κτιρίου 'να ενεργήσουν κατά' των ομήρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των σεμπάμπ, ο σεΐχης Αλι Μουχάμουντ Ραζ, σε μήνυμά του που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικό ιστότοπο.

Ισχυρές εκρήξεις στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι

Εξάλλου, τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν τα ξημερώματα στο εμπορικό κέντρο Westgate, όπου σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας εξαπέλυσαν επίθεση για να εξουδετερώσουν τους ενόπλους ισλαμιστές που έχουν οχυρωθεί σ' αυτό πάνω από 40 ώρες.
Οι εκρήξεις ακολούθησαν έντονα πυρά που διήρκεσαν 15 λεπτά.
Ο στρατός της Κένυας ανακοίνωσε τη νύχτα ότι έχει απομονώσει τους ενόπλους, οι οποίοι κρατούν ακόμα περίπου 10 ανθρώπους.
Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 170 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο στην επίθεση στο εμπορικό αυτό κέντρο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν Σομαλοί ισλαμιστές σεμπάμπ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ενήργησαν σε αντίποινα για τη στρατιωτική επέμβαση της Κένυας στη Σομαλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.