ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα συνάντηση ΥΠΕΞ στην έδρα του ΟΗΕ για το ζήτημα της Συρίας

19:42 - 23 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Νέα συνάντηση ΥΠΕΞ στην έδρα του ΟΗΕ για το ζήτημα της Συρίας
Συνάντηση με τον επικεφαλής διπλωματίας του Ιράν Μοχάμαντ Τζαφάντ Ζαρίφ πρόκειται να έχουν οι επικεφαλής διπλωματίας της Ομάδας των Έξι την Πέμπτη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Τη σύνοδο ανακοίνωσε η επικεφαλής διπλωματίας Κάθριν Άστον αφότου συναντήθηκε στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη για πρώτη φορά με τον Τζαφάντ Ζαρίφ με αντικείμενο συζήτησης τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η Άστον επισήμανε ότι συνομίλησαν «για έναν αριθμό σημαντικών θεμάτων, τα οποία επικεντρώνονται στο πυρηνικό ζήτημα» και ανέφερε ότι είχαν «μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση».

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ δήλωσε, επίσης, ότι σχεδιάζει να έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης τον Οκτώβριο.

Από αμερικανικής πλευράς αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στη σύνοδο της Πέμπτης.

Η Ομάδα των Έξι αποτελείται από τα πέντε μόνιμα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών (ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία) και τη Γερμανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.