ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Θα συνεχίσουμε την πολιτική λιτότητας

12:16 - 24 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Σόιμπλε: Θα συνεχίσουμε την πολιτική λιτότητας
Το Βερολίνο θα συνεχίσει την πολιτική αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας όσον αφορά στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαψεύδοντας οποιαδήποτε ελπίδα για αλλαγή πολιτικής της νέας κυβέρνησης.

Δύο ημέρες μετά τις εκλογές, ο Σόιμπλε δήλωσε στην εφημερίδα "Leipziger Volkszeitung" ότι οποιοσδήποτε κυβερνητικός κυβερνητικός συνασπισμός υπό τη Μέρκελθα παραμείνει πιστός στην πολιτική, που ακολουθεί τα δύο τελευταία χρόνια, παρά τις αντιρρήσεις που ακούγονται από αρκετούς εταίρους της Ευρωζώνης, ανάμεσα τους και η Γαλλία, που  αντιτείνουν ότι η λιτότητα “πνίγει” την ανάπτυξη.

Ο Σόιμπλε εκφράζει την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία των Χριστιανοδημοκρατών με τους Σοσιαλδημοκράτες  ή τους Πράσινους για το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η “πετυχημένη πορεία”, όπως είπε, για να σταθούν και πάλι οι χρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης στα πόδια τους.

“Είναι κι εγώ υπέρ της  ανάπτυξης και των περισσότερων θέσεων εργασίας”, είπε ο Σόιμπλε. “Ωστόσο, πιστεύω ότι μόνο μέσω του εξορθολογισμού του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μπορείς να φθάσεις εκεί”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα υψηλότερα δημοσιονομικά ελλείμματα δεν θα επιλύσουν την κρίση, αλλά θα την επιδεινώσουν.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, που έχουν ληφθεί σε πολλές χώρες είναι επώδυνα για πολλούς, αλλά, όπως είπε, οι προσπάθειες σε  Ισπανία κι Ελλάδα για παράδειγμα άρχισαν να καρποφορούν.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.