ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κένυα: Συνεχίζεται η υπόθεση ομηρίας - Κατέρρευσε τμήμα του εμπορικού κέντρου

15:52 - 24 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Κένυα: Συνεχίζεται η υπόθεση ομηρίας - Κατέρρευσε τμήμα του εμπορικού κέντρου
Συνεχίζονται οι έρευνες του στρατού στο κτίριο για την εύρεση των τρομοκρατών.

Υπέκυψαν τρεις Κενυάτες στρατιώτες που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι, το οποίο είχαν καταλάβει μέλη της σομαλικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ που πρόσκειται στην αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός της Κένυας.

«Έντεκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Κένυας έχουν τραυματιστεί» και «δυστυχώς τρεις εξ αυτών υπέκυψαν στα τραύματα τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνταγματάρχης Σάιρους Ογκούνα, εκπρόσωπος του στρατού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να «χτενίζουν το κτίριο».

Κατάρρευση μέρους της στέγης

Στο μεταξύ ένα μέρος της στέγης του εμπορικού κέντρου κατέρρευσε σήμερα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Κένυας και έναν πυροσβέστη, κατέρρευσε ένα μέρος του υπερυψωμένου χώρου στάθμευσης του Ουέστγκεϊτ, το οποίο χρησίμευε ως στέγη για την πίσω πλευρά του εμπορικού κέντρου και κυρίως για τον πρώτο όροφο ενός τεράστιου σουπερμάρκετ.

kenya mall606

Οι αρχές εξουδετερώνουν τα εκρηκτικά στο εμπορικό

Η κενυατική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι μέσω του Twitter ότι ετοιμάζεται να εξουδετερώσει εκρηκτικά που τοποθέτησαν ισλαμιστές στη διάρκεια της αιματηρής επίθεσής τους εναντίον του εμπορικού κέντρου Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι.

"Προχωρούμε στην εξουδετέρωση εκρηκτικών τα οποία είχαν τοποθετηθεί από τους τρομοκράτες», γράφει η αστυνομία στο λογαριασμό της στο Twitter χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στο μεταξύ, η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι «εν γνώσει» του σχολίου που έκανε ο κενυάτης υπουργός Εξωτερικών, ότι μια Βρετανίδα εμπλέκεται στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

"Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις κενυατικές αρχές και να υποστηρίζουμε τη διερεύνηση αυτής της επίθεσης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος. «Η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους Κενυάτες στην προσπάθειά τους να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την άγρια επίθεση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.