ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Mea culpa" από τον σινιόρε Barilla μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του για τους ομοφυλόφιλους

23:00 - 26 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ζυμαρικών της Ιταλίας, της Barilla, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους.

Ερωτηθείς εάν η Barilla θα έκανε ποτέ μια διαφήμιση για τα προϊόντα της στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, ο Γκουίντο Μπαρίλα απάντησε: «όχι, δεν θα το έκανα ποτέ, όχι επειδή δεν σέβομαι τους ομοφυλόφιλους, που έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να ενοχλούν τους άλλους, αλλά επειδή δεν σκέφτομαι όπως εκείνοι κι επειδή ούτως ή άλλως απευθυνόμαστε σε παραδοσιακές οικογένειες».

 

«Εάν τους αρέσουν τα μακαρόνια μας και η στρατηγική επικοινωνίας μας, μπορούν να τα τρώνε, εάν δεν τους αρέσουν ή δεν τους αρέσει αυτό που λέμε, ας επιλέξουν (προϊόντα) κάποια άλλης (εταιρείας), δεν μπορείς να τους ικανοποιείς όλους ταυτόχρονα», πρόσθεσε.

 

Η δήλωση του Barilla σε εκπομπή του ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio 24 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μέρους οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Ιταλία, χιλιάδων πολιτών, κυρίως μέσω Διαδικτύου, αλλά και πολιτικών της ιταλικής κεντροαριστεράς.

 

Μέσα σε μερικές ώρες πολίτες κάλεσαν μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της γνωστής εταιρείας. Σχεδόν άμεσα στο Twitter δημιουργήθηκε η ετικέτα #boicottabarilla.

 

Ο Αουρέλιο Μανκούζο, πρόεδρος της οργάνωσης Equality Italia, υπογράμμισε ότι «κανείς δεν ζήτησε από τον εν λόγω επιχειρηματία να φτιάξει διαφημίσεις με γκέι οικογένειες, όμως η τοποθέτησή του δείχνει ότι αυτό που ενοχλεί στην πραγματικότητα είναι η παρουσία των ομοφυλόφιλων στην κοινωνία». Πρόσθεσε ότι «υιοθετώντας την προτροπή του, καλούμε σε μποϊκοτάζ όλων των προϊόντων» της εταιρίας του.

 

Ο Μπαρίλα αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί λέγοντας ότι «λυπάται» αν τα λόγια του προκάλεσαν «παρερμηνείες» ή αν «έθιξαν την ευαισθησία κάποιων προσώπων».

 

Στη συνέντευξη «ήθελα να υπογραμμίσω τον κεντρικό ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια», ανέφερε ο 55χρονος επιχειρηματίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 27 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.