ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Κρίσιμη συνάντηση Λέτα με Ναπολιτάνο

15:33 - 27 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Ιταλία: Κρίσιμη συνάντηση Λέτα με Ναπολιτάνο
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, θα έχει ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα στις 19.00 (ώρα Ελλάδας).

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, στο επίκεντρο θα τεθούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον Μπερλουσκόνι και τις απειλές του «καβαλιέρε» για απόσυρση της στήριξης του προς την κυβέρνηση Λέτα.

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εννοεί να συζητήσει αναλυτικά την κατάσταση με τον πρόεδρο Ναπολιτάνο και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή αλλά και από την γερουσία, ώστε να αναγκάσει την μπερλουσκονική κεντροδεξιά να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, για μια «ανοικτή συζήτηση εφ' όλης της ύλης».

Στο εσωτερικό της «νέας Φόρτσα Ιτάλια» στο μεταξύ, δεν επικρατεί απόλυτη ομοφωνία. Ο εκπρόσωποι του κόμματος στην βουλή και στην γερουσία, Ρενάτο Μπρουνέτα και Ρενάτο Σκιφάνι με άρθρο τους στην εφημερίδα του ομίλου Μπερλουσκόνι Ιλ Τζορνάλε ζητούν να μπορέσει να εξακριβωθεί, με προσφυγή στο Ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο, αν ο νόμος περί αποπομπής πολιτικών με οριστικές καταδίκες, πρέπει να εφαρμοσθεί και στην περίπτωση του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:56 - 27 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.