ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Τρίτη κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης Λέτα

20:54 - 27 Σεπ 2013 | Ειδήσεις
Την Τρίτη κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης Λέτα
Ψήφο εμπιστοσύνης σχεδιάζει να ζητήσει την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα με στόχο να δείξει πως η κυβέρνηση του διαθέτει την αναγκαία υποστήριξη για να συνεχίσει την πορεία της.

Σε συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στο μέγαρο Κυρηνάλιο αναζητήθηκαν οι τρόποι εξάλειψης πολιτικής αβεβαιότητας μετά την απόφαση των βουλευτών και γερουσιαστών της κεντροδεξιάς να υπογράψουν «προκαταβολική παραίτηση», την οποία προτίθενται θα υποβάλουν μαζικά μόλις η ειδική επιτροπή της γερουσίας ψηφίσει την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το κοινοβούλιο.

 

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να κρατηθούν σε χωριστά πεδία η υπόθεση του Μπερλουσκόνι και το μέλλον της κυβέρνησης, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα βγουν όλοι χαμένοι», υποστήριξε ο Λέτα.

 

Ο εκπρόσωπος των βουλευτών της κεντροδεξιάς Ρενάτο Μπρουνέτα εξακολουθεί να δηλώνει πως η Φόρτσα Ιτάλια δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει από τους υπουργούς της να παραιτηθούν και ξεκαθαρίζει πως η ομαδική παραίτηση αφορά μόνον την ιδιότητα του γερουσιαστή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.