ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Soda Stream: Οικιακά αναψυκτικά απειλούν την κυριαρχία της Coca Cola

00:09 - 01 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Soda Stream: Οικιακά αναψυκτικά απειλούν την κυριαρχία της Coca Cola
Η κυριαρχία σε παγκόσμιο επίπεδο της Coca Cola και της Pepsi Cola στον τομέα των αναψυκτικών είναι αδιαμφισβήτητη και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει τολμήσει να τις ανταγωνιστεί σε τέτοιο βαθμό, που να απειλεί την πρωτοκαθεδρία τους.

Εκτός, αν υπάρξει κάποιος που θα λανσάρει μια νέα ιδέα, ξεχωριστή, που να αλλάξει για πάντα τον ρου της αγοράς. Άραγε αυτή η εταιρεία είναι η Soda Stream; Μην ψάχνετε για κάποια γνωστή μάρκα αναψυκτικού που εμπορεύεται. H Soda Stream δεν είναι ένας τυπικός παραγωγός ανθρακούχων ποτών.
Με έδρα το Ισραήλ, και έναρξη διαπραγμάτευσης στον Nasdaq από το 2010, η Soda Stream (SODA), έχει φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία ανθρακούχων ποτών.
Αντί να φτιάχνει αναψυκτικά, φτιάχνει κομψά δοχεία που μοιάζουν με ένα απλό οικιακό μίξερ. Αυτές οι συσκευές μετατρέπουν το απλό νερό βρύσης σε αναψυκτικό σε λίγα λεπτά της ώρας.
Οι καταναλωτές δημιουργούν κανονικά ανθρακούχα ποτά στο σπίτι, ως εναλλακτική λύση για την αγορά φιαλών ή μεταλλικών δοχείων. Αυτό έχει πολλά σημαντικά οφέλη για τον καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης κόστους αλλά και την ταλαιπωρία αγοράς και μεταφοράς από τα σούπερ μάρκετ.

Sodastream650 300913iii

Τα πλεονεκτήματα

Ευκολία: Δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε μπουκάλια ή τενεκεδάκια από το κατάστημα. Ούτε κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε. Το σύστημα είναι απλό στη χρήση, δεν απαιτεί μπαταρίες ή ρεύμα.
Ποικιλία: Πάνω από 100 γεύσεις ανάλογα με το γούστο του καθενός. Κανονικά, διαίτης, αρώματα φρούτων, παγωμένο τσάι, ενεργειακά ποτά, τονωτικά, ανθρακούχα νερά και πολλά άλλα.
Εξατομίκευση: Περισσότερες φυσαλίδες, λιγότερες φυσαλίδες, γλυκά ή ελαφρύτερα.
Διασκέδαση: Το σύστημα είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και διασκεδαστικό. Τα παιδιά το λατρεύουν.
Εξοικονόμηση χρημάτων: Μεγαλύτερη οικονομία σε σύγκριση με συσκευασμένα αναψυκτικά.
Φιλικό στο περιβάλλον: λιγότερα πλαστικά μπουκάλια, λιγότερες μεταφορές.

soda stream900

Τα δεδομένα στην αγορά

Η Soda Stream είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο και διανομέας οικιακών συστημάτων αναψυκτικών. Οι συσκευές της πωλούνται σε πάνω από 60.000 καταστήματα λιανικής πώλησης σε 45 χώρες, με 22 παραγωγικές μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ διαθέτει και σύγχρονο on-line σύστημα παραγγελιών.
Η εταιρεία παρουσίασε ένα καλό δεύτερο τρίμηνο από άποψη αποτελεσμάτων, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών και ενισχύοντας τις προσδοκίες για το 2013.
Στόχος της είναι να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο σε πωλήσεις μέχρι το 2016. Το 2012 ήταν 436 εκατομμύρια και η κεφαλαιοποίησή της είναι λίγο μεγαλύτερη από το διπλό της αξίας των πωλήσεων.
Το p/e είναι 28 σήμερα, αλλά αν συνεχίσει την ίδια δυναμική στα κέρδη, το επόμενο έτος θα υποχωρήσει στο 19.

SodaStream485 300913

Συνεργασία με Samsung και Whirlpool

Στρατηγικής σημασίας συνεργασίες από την βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών, έχει κάνει με την Samsung και την Whirlpool.
Συγκεκριμένα με τη Samsung, έχει συμφωνηθεί να έχει στα νέα ψυγεία της την παροχή ανθρακούχου νερού με το σύστημα της Soda Stream.
Αν οι καταναλωτές μείνουν ευχαριστημένοι, σε μελλοντικά μοντέλα θα είναι σε θέση να κάνουν αναψυκτικά από το ψυγείο τους.
Τον Ιούνιο η ισραηλινή οικονομική εφημερίδα Calcalist, δημοσίευσε ότι η PepsiCo είναι σε συνομιλίες για την απόκτηση της Soda Stream.
Αργότερα ήρθε η διάψευση από τον εκπρόσωπο της PepsiCo, λέγοντας πως η εταιρεία του δεν στοχεύει σε μεγάλης κλίμακας συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:38 - 01 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.