ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση Ομπάμα στους Ρεπουμπλικανούς για το «shutdown»

18:30 - 03 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Ένα ακόμα καμπανάκι για τις καταστροφικές συνέπειες του «shutdown», ιδιαίτερα στην οικονομία, χτύπησε την Πέμπτη ο πρόεδρος Ομπάμα, αν και δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση.

«Όσο περισσότερο διαρκεί αυτή η κατάσταση, τόσο το χειρότερο για όλους» σημείωσε, ρίχνοντας και πάλι την ευθύνη σε «απερίσκεπτους και εμμονικούς με τη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας» Ρεπουμπλικάνους.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν την ευκαιρία στο Κογκρέσο να παλέψουν το νομοσχέδιο και έχασαν, αφού αυτό τελικά ψηφίστηκε από τη Γερουσία και αποτελεί νόμο.

Κάλεσε τον επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων να ζητήσει σύγκληση του Σώματος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αρκετοί βουλευτές και των δύο κομμάτων για να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό που τώρα έχει μπλοκάρει.

«Δεν μπορείς να διαπραγματεύεσαι έχοντας βάλει ένα όπλο στον κρόταφο των αμερικανών πολιτών» συνέχισε ο πρόεδρος.

Ο χρόνος τρέχει: 59 ώρες κρατά το «λουκέτο» στο Δημόσιο και η 17η Οκτωβρίου πλησιάζει: Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί πως μέχρι εκείνη την ημέρα, οπότε και ο δανεισμός των ΗΠΑ χτυπάει το όριο των 16,7 τρισ. δολαρίων, η Ουάσινγκτον θα πρέπει να έχει διαλέξει μεταξύ της αύξησης του ορίου δανεισμού ή της αθέτησης οικονομικών υποχρεώσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.