ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία σταθμός της Airbus με την Japan Airlines

10:23 - 07 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Η επικείμενη συμφωνία αναμένεται να σπάσει το μονοπώλιο της Boeing με τον εθνικό αερομεταφορέα της Ιαπωνίας.

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus, βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση αεροσκαφών στην Ιαπωνία, στην οποία κυριαρχεί η ανταγωνίστρια εταιρεία Boeing, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει την πώληση αεροσκαφών τύπου A350 στην αεροπορική εταιρεία Japan Airlines Ltd (JAL), κάτι αναμένεται να προκαλέσει μία έντονη μάχη μεταξύ των δύο εταιρειών κατασκευής αεροπλάνων.
Στη Γαλλία, η Airbus είχε ανακοινώσει ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική σύσκεψη, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Όπως αναφέρει το Reuters, δεν υπήρχε καμία άμεση ένδειξη για το αν η σύσκεψη θα σχετίζεται με παραγγελία αεροσκαφών. Στο Τόκιο, η JAL δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

japan airlines640

Στα 7-8 δισ. δολάρια η αξία της συμφωνίας

«Φαίνεται λες και η JAL αποφάσισε ότι προτιμά την Airbus», δήλωσε η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Όπως αναφέρει, η συμφωνία θα περιλαμβάνει την πώληση 25 αεροσκαφών, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στα 7 με 8 δισ. δολάρια, ανάλογα με τον τύπο των αεροπλάνων.
Ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, Τζον Λίχι, είχε δηλώσει στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι «δεν έχει εγκαταλείψει» τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με την Ιαπωνία, όπου η Boeing εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ο κύριος προμηθευτής αεροσκαφών για την JAL.

airbus A350 500

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.