ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Κατά του προϋπολογισμού του 2014 οι σοσιαλδημοκράτες

18:03 - 10 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Πορτογαλία: Κατά του προϋπολογισμού του 2014 οι σοσιαλδημοκράτες
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) της Πορτογαλίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καταψηφίσει το σχέδιο προϋπολογισμού του 2014, ο οποίος χαρακτηρίζεται κατ' αυτό από υπερβολική λιτότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο.

«Η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική των δημοσιονομικών περικοπών που προκαλούν μεγαλύτερη λιτότητα, μεγαλύτερη ύφεση, μεγαλύτερη ανεργία. Πάντα η ίδια συνταγή», σχολίασε το Σεγκούρο μιλώντας στους δημοσιογράφους.

 

«Το PS παραμένει σταθερό στις απόψεις του και δεν μπορεί να ψηφίσει μειώσεις στις συντάξεις χηρείας, στις συντάξεις, την υγεία και την παιδεία», πρόσθεσε. «Όμως η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη τις ψήφους του PS» για να περάσει τον προϋπολογισμό, παραδέχθηκε ο Σεγκούρο.

 

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της κεντροδεξιάς διαθέτει άνετη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, γεγονός που θα του επιτρέψει να περάσει τον προϋπολογισμό. Το νομοσχέδιο αναμένεται να υποβληθεί στους βουλευτές το αργότερο ως τις 15 Οκτωβρίου.

 

Παρά την έκκληση για εθνική συνοχή που έκανε ο πρόεδρος Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, το PS αποκλείει οποιαδήποτε συμφωνία με τον κυβερνώντα συνασπισμό: «Είναι αδύνατο να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμφωνία με αυτή την κυβέρνηση που επιμένει στην εφαρμογή της πολιτικής της», σημείωσε ο Σεγκούρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.