ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Αντιδρούν τα συνδικάτα στον προϋπολογισμό του 2014

15:09 - 16 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Την έντονη διαμαρτυρία των ιταλικών συνδικάτων προκάλεσε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014 που οριστικοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, χθες το βράδυ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Uil και Cgil θεωρούν αρνητικά για τους εργαζόμενους κυρίως τα μέτρα εκείνα που προβλέπουν «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2014, αναστολή κάθε νέας πρόσληψης και περαιτέρω περιορισμό των υπερωριών.

«Τα μέτρα αυτά πλήττουν πάντα τις γνωστές κατηγορίες πολιτών, οι οποίες έχουν ήδη κάνει μεγάλες θυσίες», δήλωσε ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Uil, Λουίτζι Αντζελέτι. Σύμφωνα με τον Αντζελέτι, «ενώ η κυβέρνηση είχε πει ότι δεν θα γίνονταν άλλες οριζόντιες περικοπές, τώρα αποφάσισε να μπλοκάρει τις αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων, πλήττοντας αδιακρίτως όλους τους Ιταλούς».

Η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο, ανέφερε από την πλευρά της ότι «μαζί με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα αποφασιστούν όλες οι αναγκαίες, μαζικές κινητοποιήσεις» μέσα στην ημέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.