ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σίγκριντ Κάαγκ επικεφαλής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων

21:12 - 16 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Την Ολλανδή Σίγκριντ Κάαγκ διόρισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, επικεφαλής της κοινής αποστολής του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), που έχει αναλάβει την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Ο Μπαν ανακοίνωσε επίσης στον Τύπο ότι ο ΟΗΕ θα ενισχύσει τις προσπάθειές του ώστε να πραγματοποιηθεί η ειρηνευτική σύνοδος για τη Συρία, γνωστή και ως Γενεύη 2, στέλνοντας τον μεσολαβητή Λάχνταρ Μπραχίμι στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Στο μέτωπο της Συρίας

Στο μεταξύ, στο πεδίο της μάχης ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ ανακατέλαβε σήμερα την στρατηγικής σημασία πόλη Μπουέιντα, νότια της Δαμασκού, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων εδώ και μήνες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτή η στρατιωτική επιτυχία των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σημειώνεται μετά την κατάληψη την Παρασκευή δύο ακόμη πόλεων νότια της πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσαν τα συριακά μέσα.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα προσπαθούν εδώ και καιρό να σπάσουν τον κλοιό των εξεγερμένων νότια της Δαμασκού.

Στις 11 Οκτωβρίου ο στρατός ανακατέλαβε τις πόλεις Χουσεϊνίγε και Ντιεμπίγε, που βρίσκονται κοντά στην Σαγέντα Ζεϊνάμπ, όπου βρίσκεται ένας ιερός τόπος προσκυνήματος για τους σιίτες, με την υποστήριξη της Χεζμπολάχ.

Οι μάχες συνεχίζονται ακόμη γύρω από την Σαγέντα Ζεϊνάμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Οι αντάρτες ελέγχουν πολλές περιοχές γύρω από τη Δαμασκό, τις οποίες πολιορκούν τα τακτικά στρατεύματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.