ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SOS για τις συγκοινωνίες της Ρώμης

23:02 - 16 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Η ιταλική πρωτεύουσα κινδυνεύει να μείνει χωρίς τα αστικά λεωφορεία λόγω χρεών.

Η ιταλική πρωτεύουσα κινδυνεύει να μείνει χωρίς λεωφορεία λόγω των συσσωρευμένων χρεών της δημοτικής εταιρίας αστικών συγκοινωνιών (Atac).

Η Atac βαρύνεται με χρέη που ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero.

Αν δεν βρεθεί άμεση λύση, μέσα σε λίγες μέρες δεν θα μπορούν να ανανεωθούν οι ασφάλειες των λεωφορείων και να εξασφαλισθούν τα αναγκαία χρήματα για τον ανεφοδιασμό τους με καύσιμα.

Παράταση αποπληρωμής χρεών

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί είναι να εγκριθεί απευθείας χρηματοδότηση της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα στο δήμο της Ρώμης μέχρι και 180 εκατ. ευρώ και με παράλληλη δυνατότητα περαιτέρω δανειοδότησης της επιχείρησης.

Γίνεται λόγος για 150 εκατομμύρια ευρώ με περίοδο αποπληρωμής ως το 2050.

Ο νέος δήμαρχος της Ρώμης, κεντροαριστερός Ινιάτσιο Μαρίνο, εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες περικοπές δαπανών για να στηρίξει με το ποσό που θα εξοικονομήσει την εταιρία αστικών συγκοινωνιών.

Η οριστική λύση αναμένεται να αρχίσει να διαμορφώνεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Δεν αναμένεται όμως να έχει επιτευχθεί πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, όταν εκπνέει το χρονικό όριο για την έγκριση του δημοτικού προϋπολογισμού της Ρώμης για το 2014.

Στο μεταξύ, οι δύο εκατ. πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα λεωφορεία της Atac ελπίζουν να μην αναγκαστούν να μετακινούνται με τα πόδια.

rome bus620

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.