ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μάλτα

22:48 - 16 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας διέσωσε 120 μετανάστες που κινδύνευαν εν μέσω κακοκαιρίας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μούσκατ ζήτησε την ίδια στιγμή από την Ευρώπη να αναλάβει άμεση δράση προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμη η πλημμυρίδα των μεταναστών.

Ένα παραπλέον δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε στην περιοχή που βρισκόταν το πλοιάριο, αλλά δεν μπόρεσε να επιβιβάσει τους επιβαίνοντες διότι ήταν πολύ ψηλό για να μπορέσουν να ανέβουν. Αναγκαστικά το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας έστειλε ένα σκάφος του.

Οι παράνομοι μετανάστες είχαν εκπέμψει SOS διότι φοβήθηκαν ότι το πλοιάριό τους θα ανατρεπόταν εξαιτίας της κακοκαιρίας και των μεγάλης θαλασσοταραχής.

Από την πλευρά του, ο Τζόζεφ Μούσκατ απηύθυνε έκκληση στην ΕΕ «να κάνει πράξεις τα λόγια της», έπειτα από τις δεσμεύσεις για προσφορά πιο ουσιαστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες θα εξετασθεί εκτός των άλλων και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στη Μεσόγειο, όπου πάνω από 400 άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο από τις αρχές του μήνα προσπαθώντας να φτάσουν στην Γηραιά Ήπειρο μέσω θαλάσσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.