ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μαγνήτης» για τις επιχειρήσεις το Λονδίνο

12:31 - 18 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
«Μαγνήτης» για τις επιχειρήσεις το Λονδίνο
Όλο και περισσότερες εταιρίες επιλέγουν τη βρετανική πρωτεύουσα, ως έδρα των δραστηριοτήτων τους. Πώς εξηγείται αυτός ο "έρωτας" με το Σίτυ; Τι είναι αυτό που προσελκύει τις επιχειρήσεις; Πάντως όχι ο μουντός καιρός και η υγρασία που επικρατεί στο Λονδίνο...

Οι λόγοι πρέπει να αναζητηθούν στη μείωση των εταιρικών φόρων που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση, και η οποία έχει απτά αποτελέσματα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Η Βρετανία έχει μειώσει τον εταιρικό φόρο στο 23% από 28% που ήταν το 2010, ενώ στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωσή του στο 20%, έως το 2015. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος φόρος στη Γερμανία φθάνει στο 29% και στη Γαλλία στο 33%.

Ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης Κάμερον, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους 45 ξένες εταιρείες μετέφεραν την έδρα τους στο Λονδίνο, από μόλις 25 το 2009, βάσει στοιχείων της εταιρείας ερευνών FDI Markets. Όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων που έχουν ακολουθήσει αυτή τη «διαδρομή», πέραν της χαμηλότερης φορολόγησης, το Σίτυ προσελκύει τις επιχειρήσεις καθώς διαθέτει μία διευρυμένη «δεξαμενή» ταλαντούχων στελεχών, άρτιες υποδομές, αλλά και το πλεονέκτημα της αγγλικής γλώσσας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της τάσης είναι η General Electric, η οποία μεταφέρει την έδρα θυγατρικής της εταιρείας στο Λονδίνο από τη Φλωρεντία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:07 - 18 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.