ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομπάμα - Ολάντ μίλησαν για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

10:12 - 22 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Η Γαλλία ζήτησε εξηγήσεις απο τις ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις των γάλλων πολιτών από την NSA.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι γίνονταν παρακολουθήσεις γάλλων πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον Τύπο- μερικές από τις οποίες έχουν διαστρεβλώσει τις δραστηριότητές μας ενώ μερικές άλλες έχουν εγείρει εύλογα ερωτήματα στους φίλους και τους συμμάχους μας σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι δυνατότητες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο πρόεδρος (Ομπάμα) κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει την επανεξέταση των τρόπων που συλλέγουμε πληροφορίες, έτσι ώστε να ισορροπηθούν σωστά οι νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών και των συμμάχων μας με τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε ανθρώπου». Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι χώρες τους θα πρέπει να συνεχίσουν τη συζήτηση του ζητήματος μέσω της διπλωματικής οδού, αναφέρεται.

nsa620 221013

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.