ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά κατακαίει τα πάντα στην Αυστραλία-Συλλήψεις ανήλικων εμπρηστών

11:36 - 22 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Φωτιά κατακαίει τα πάντα στην Αυστραλία-Συλλήψεις ανήλικων εμπρηστών
Μάχη με τον χρόνο και τις φλόγες, που καταβροχθίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους, δίνουν οι πυροσβέστες στην Αυστραλία. Εξήντα δύο φωτιές μαίνονται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Αυστραλίας, από τις οποίες 14 είναι εκτός ελέγχου.

Η φωτιά υπολογίζεται ότι έχει ήδη κάψει μια έκταση 1.161 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 1000 πυροσβέστες, ενώ στο πλευρό τους δίνουν μάχη με τις φλόγες και εθελοντές.

Η Πυροσβεστική αποφάσισε να «συνενώσει» δύο από τα πλέον επικίνδυνα μέτωπα στα Γαλάζια Όρη, προκειμένου να τα ελέγξει. Στη Νέα Νότια Ουαλία 200 σπίτια καταστράφηκαν. Ένας άνδρας πέθανε την περασμένη εβδομάδα, ενώ προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες. Πιθανή αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή προσβολή.

Οι αρχές στην Αυστραλία προειδοποιούν ότι ένα σύννεφο καπνού πάνω από το Σίδνεϊ μπορεί να επηρεάσει την υγεία των κατοίκων. Στην περιοχή οι άνεμοι έχουν μειώσει την έντασή τους, ενώ έχουν σημειωθεί και ασθενείς βροχές. Ωστόσο οι αρχές φοβούνται ότι οι καιρικές συνθήκες θα κάνουν ακόμα δυσκολότερη την κατάσβεση της φωτιάς από αύριο, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα συνδυασθούν με υψηλές θερμοκρασίες. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες με αυτές της Πέμπτης, όταν η φωτιά είχε το πλέον καταστροφικό της πέρασμα. Υπολογίζεται ότι διένυσε 35 ολόκληρα χιλιόμετρα εκείνη την ημέρα.

australia fires620

Η ένταση της πυρκαγιάς έχει οδηγήσει τις αρχές σε κυνηγητό εναντίον εμπρηστών. Μάλιστα, για φωτιές που μπήκαν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου συνελήφθησαν δύο αγόρια, ηλικίας 11 και 15 χρονών, τα οποία κατηγορούνται ότι έβαζαν φωτιά σε θάμνους στην περιοχή Πορτ Στέφενς, 100 χλμ βόρεια του Σίδνεϊ. Οι φωτιές αυτές πάντως είναι προγενέστερες της μεγάλης και καταστροφικής πυρκαγιάς που ακόμα μαίνεται στην Αυστραλία.

sydney fire880

Γιώργος Σμυρνής

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.