ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια πρωτιά για το κυπριακό μέλι «Τζιβέρτι»

00:01 - 24 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Παγκόσμια πρωτιά για το κυπριακό μέλι «Τζιβέρτι»
Ως «Το Καλύτερο Μέλι του Κόσμου» ανακηρύχτηκε το κυπριακό μέλι «Το Τζιβέρτι» στα πλαίσια του 43ου Apimondia International Congress, το οποίο διοργανώνει τα βραβεία World Beekeeping Awards.

Το Διεθνές Συνέδριο της Apimondia που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, συγκεντρώνει χιλιάδες μελισσοκόμους από κάθε άκρη της γης και θεωρείται η πιο σημαντική εκδήλωση της μελισσοκομίας. 


Στα World Beekeeping Awards 2013, συμμετείχαν  112 μέλια από 25 χώρες, τα οποία διαγωνίστηκαν για την ποιότητα, τη γεύση και το άρωμά τους. Το Τζιβέρτι συμμετείχε με δύο μέλια, το κυπριακό μέλι ανθέων και το κυπριακό μέλι θυμαριού. Και τα δύο μέλια κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία τους. Στη συνέχεια όλα τα μέλια που είχαν κερδίσει χρυσό μετάλλιο (στις έξι διαγωνιζόμενες κατηγορίες) διαγωνίστηκαν μεταξύ τους για τον τίτλο του καλύτερου μελιού στον κόσμο. Ομόφωνα οι κριτές ανακήρυξαν το κυπριακό μέλι «Το Τζιβέρτι» ως Tο Καλύτερο Μέλι του Κόσμου.

 

013123

«Το Τζιβέρτι», που  πήρε το όνομά του από την παραδοσιακή κυπριακή κυψέλη, έχει βραβευτεί και στο παρελθόν σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς, καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις και διακρίσεις γεύσης και ποιότητας. Παράγεται στη μεγαλύτερη μελισσοκομική μονάδα της Κύπρου, με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού και κάτω από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:02 - 24 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.