ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» Μπαρνιέ σε αποκλεισμούς χωρών από τη Σένγκεν

13:59 - 24 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Στήριξη του γάλλου επιτρόπου στην Ελλάδα και τις χώρες της ευρωπαϊκής μεθορίου που αντιμετωπίζουν άμεσα το πρόβλημα της μετανάστευσης.

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ απέρριψε την ιδέα που υποστηρίζεται από τη γαλλική δεξιά να αποκλείονται ορισμένες χώρες από τη ζώνη Σένγκεν όταν δεν ασκούν αρκετά αυστηρά τον έλεγχο των συνόρων τους.

«Δεν πιστεύω ότι η σωστή κατεύθυνση είναι να αποκλείουμε», δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, τασσόμενος εναντίον μιας πρότασης του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα, του κύριου κόμματος της δεξιάς του οποίου είναι μέλος.

Μερικούς μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, που θα πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2014, ο Μισέλ Μπαρνιέ σκιαγράφησε προτάσεις για τη μετανάστευση, ένα ζήτημα στο οποίο η Ευρώπη «δεν κάνει αρκετά», προτείνοντας περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

«Είναι σαφώς μια υπόθεση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί. Δεν πρέπει να αφήνουμε για παράδειγμα τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή - την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Κύπρο ή την Ιταλία - να αντιμετωπίζουν μόνες το ζήτημα της υποδοχής αυτών των χιλιάδων προσφύγων», εξήγησε.

Ο γάλλος επίτροπος επέμεινε στο αίτημα της ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενισχυθεί η Frontex, η υπηρεσία επιτήρησης των ευρωπαϊκών συνόρων, από την οποία «λείπουν μέσα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.