ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάτη 2 εκ. ευρώ με μαϊμού κρασιά Βουργουνδίας

08:58 - 25 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Απάτη 2 εκ. ευρώ με μαϊμού κρασιά Βουργουνδίας
Διεθνές κύκλωμα απάτης με ακριβά κρασιά εξάρθρωσε η γαλλική αστυνομία. Όπως αποκαλύφθηκε οι υπεύθυνοι «μεταμφίεζαν» φθηνό κρασί σε πανάκριβο Βουργουνδίας, βάζοντάς το σε μπουκάλια που φαίνονταν παλιά και αποκόμισαν περίπου 2 εκ. ευρώ.

Στα μπουκάλια που περιείχαν το κακής ποιότητας κρασί, έβαζαν ετικέτες που έλεγαν πως πρόκειται για «Romanee-Conti», ένα από τα ακριβότερα κρασιά που υπάρχουν.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ιταλοί έμποροι που θεωρείται ότι έχουν πουλήσει 400 πλαστά μπουκάλια, ωστόσο θεωρείται ότι πολλά ακόμη ήδη κυκλοφορούν στην αγορά. Σύμφωνα με τις αρχές ακολουθούσαν ειδική επεξεργασία με κερί στις ετικέτες για να ξεγελάσουν τους αγοραστές και το αποτέλεσμα ήταν «τέλειο».

Οι έρευνες της γαλλικής αστυνομίας επεκτάθηκαν σε έξι χώρες, μεταξύ αυτών την Βρετανία και την Ιταλία. Η Γαλλία ζήτησε την έκδοση των δύο Ιταλων – πατέρα και γιου – που συνελήφθησαν στη χώρα τους. Αρκετοί ακόμη συνελήφθησαν ή ανακρίθηκαν για την ίδια υπόθεση.

«Αναζητούνται κι άλλοι ύποπτοι, προκειμένου να παρουσιάσουμε την πλήρη έκταση αυτού του κυκλώματος απάτης με αποδείξεις», ανάφερε η εισαγγελέας της Dijon, Μαρί Κριστίν Ταράρ.

Το «Romanee-Conti» όπως και άλλα κόκκινα κρασιά Βουργουνδίας φτιάχνονται από σταφύλια «pinot noir» που καλλιεργούνται σε μία μικρή έκταση τεσσάρων εκταρίων. Το 2011 ένα κιβώτιο με 12 μποτίλιες του κρασιού, από το 1990, πωλήθηκε έναντι 297.000 δολαρίων σε μία δημοπρασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.