ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προειδοποιήσεις Κάμερον κατά ΜΜΕ για το θέμα των παρακολουθήσεων

13:13 - 29 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Προειδοποιήσεις Κάμερον κατά ΜΜΕ για το θέμα των παρακολουθήσεων
Συστηματικές προειδοποιήσεις απευθύνει στα ΜΜΕ ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας Ντέιβιντ Κάμερον, με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων από τις υπηρεσίες πληροφοριών τις τελευταίες μέρες.

Ο Κάμερον προειδοποίησε τα βρετανικά ΜΜΕ πως πρέπει να επιδείξουν «κοινωνική υπευθυνότητα» στη δημοσίευση στοιχείων για τα προγράμματα παρακολουθήσεων από τις υπηρεσίες πληροφοριών, λέγοντας πως στην αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε η ίδια η κυβέρνηση να προχωρήσει σε «δράση» -διαταγές δηλαδή για απαγόρευση δημοσιεύσεων.
Η προειδοποίηση στρέφεται σαφώς εναντίον του Guardian, ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα που προέρχονται από τον Σνόουντεν, και αφορούν τόσο την αμερικανική NSA όσο και την «ομόλογή» της στη Βρετανία, GCHQ.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Κοινοβούλιο δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αν (οι εφημερίδες) δεν δείξουν κάποια κοινωνική υπευθυνότητα, θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να παραμείνει αδρανής. Δεν θέλω να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω δικαστικές εντολές ή απαγορεύσεις έκδοσης ή άλλα σκληρότερα μέτρα. Πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα να απευθυνθώ στην αίσθηση κοινωνικής ευθύνης των εφημερίδων».
Την Παρασκευή ο Κάμερον είχε κατηγορήσει τον Σνόουντεν και εφημερίδες που δεν κατονόμασε, ότι βοηθούν τους εχθρούς της Βρετανίας με τις αποκαλύψεις τους για τις υπηρεσίες των πληροφοριών, δηλώνοντας πως πρακτικές τέτοιου τύπου αποδυναμώνουν την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Οι αποκαλύψεις έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, ενώ πυκνώνουν και οι αντιδράσεις πολλών βουλευτών του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:15 - 29 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.