ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρεμιέρα με μπλακ άουτ στην υποθαλάσσια σύνδεση του Βοσπόρου

14:11 - 30 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Ολιγόωρη διακοπή προκλήθηκε στα δρομολόγια καθώς έπεσε το ρεύμα στη σιδηροδρομική σήραγγα.

Δεν έλειψαν τα προβλήματα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σύνδεσης του Βοσπόρου: Την επομένη των μεγαλειώδων εγκαινίων, το Marmaray σταμάτησε ήδη το πρωί για λίγη ώρα επειδή έπεσε το ρεύμα.

Την Τετάρτη, το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης να κάνουν ένα μικρό ταξίδι στο μοναδικό τούνελ του κόσμου που συνδέει σιδηροδρομικά δύο ηπείρους ήταν, όπως αναμενόταν, τεράστιο.

Κοντά στις οκτώ το πρωί όμως, το ρεύμα έπεσε στη σήραγγα και τα δρομολόγια σταμάτησαν. Το ρεύμα αποκαταστάθηκε σχετικά σύντομα, όπως αναφέρει η Hurriyet.

Το Marmaray, «έργο του αιώνα» όπως το χαρακτηρίζουν οι τουρκικές αρχές, είναι μια σήραγγα μήκους 14 χιλιομέτρων, ένα τμήμα της οποίας, μήκους 1.400 μέτρων, περνά κάτω από τον Βόσπορο και συνδέει πλέον την ασιατική με την ευρωπαϊκή Τουρκία μέσα σε μόλις 4 λεπτά.

To έργο εγκαινιάστηκε την Τρίτη, ώστε το «κόψιμο της κορδέλας» να συμπίπτει με την 90η επέτειο της γέννησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνει η Hurriyet, το άνοιγμα του έργου είχε επικριθεί ως «εσπευσμένο» από ορισμένες πλευρές, ανάμεσά τους και από το συμβούλιο αρχιτεκτόνων και μηχανικών (TMMOB). To συμβούλιο σημείωνε μάλιστα ότι στα πρώτα στάδια της λειτουργίας του, μέρος του Marmaray θα άνοιγε χωρίς ενεργό σύστημα ηλεκτρονικής ασφάλειας.

marmaray620 301013ii

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.