ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν - Ομπάμα: Σημειώσατε «1» για τον πιο ισχυρό του Forbes

18:42 - 30 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Πούτιν - Ομπάμα: Σημειώσατε «1» για τον πιο ισχυρό του Forbes
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, χάνει τη θέση του ως πρώτος στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη, καθώς ο Ρώσος ομόλογος του, Βλαντιμίρ Πούτιν κόβει πρώτος το νήμα στη σχετική ψηφοφορία του περιοδικού.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο επικεφαλής του κινεζικού ΚΚ, Ξι Τζίμπινγκ, ο Πάπας Φραγκίσκος και η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. Άξιο αναφοράς είναι ότι στο top 10 βρίσκονται οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως, ο Μπεν Μπερνάνκι της Fed και ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ.

 

The Worlds Most Powerful People - Forbes

 

Η υποψήφια του Λευκού Οίκου για την προεδρία της Fed, Τζάνετ Γέλεν λαμβάνει την 72η θέση, λίγες εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, στη θέση του απερχόμενου κ. Μπερνάνκι.

 

Οι 27 CEOs και πρόεδροι της λίστας ελέγχουν πάνω από 3 τρισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα, ενώ στην ομάδα των πιο ισχυρών ανήκουν και 12 επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων των νέων δισεκατομμυριούχων: τον Aliko Dangote από τη Νιγηρία (νο. 68), ιδρυτή της Dangote Group και τον Larry Ellison της Oracle (νο. 58). Μιλώντας για δισεκατομμυριούχους, η φετινή λίστα των ισχυρών του Forbes περιλαμβάνει 28 από αυτούς, με αθροιστική αξία που ξεπερνά τα 564 δισ. δολάρια.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:22 - 31 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.