ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άκυρο» στο tapering από τη Fed

19:58 - 30 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
«Άκυρο» στο tapering από τη Fed
Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ δε θα προχωρήσει σε αλλαγή της νομισματική πολιτικής της -τουλάχιστον για την ώρα-, καθώς αναμένει περισσότερα σημάδια ανάκαμψης για την αμερικανική οικονομία πριν θέσει σε εφαρμογή το tapering, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed που δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης.

Το παραπάνω σημαίνει ότι η τράπεζα θα συνεχίσει ως έχει το πρόγραμμα αγοράς αμερικανικών ομολόγων ύψους 85 δισ. δολαρίων μηνιαίως, την ώρα που οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο περιορισμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2014, ίσως και την άνοιξη του επόμενου έτους.

 

Από τη δημοσίευση των πρακτικών προκύπτει ακόμα πως η Fed θα συνεχίσει τον τρέχον ρυθμό αγοράς assets, με 45 δισ. δολαάρια σε αγορές ομολόγων και 40 δισ. δολάρια σε αγορές ενυπόθηκων δανείων, μηνιαώς. Παράλληλα, όπως είπε, διατηρεί αμετάβλητο στο 0-0,25% το εύρος του παρεμβατικού επιτοκίου της. 

 

Εν τω μεταξύ ο πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τον μακροπρόθεσμο στόχο του 2%.

 

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, η Fed επικαλέστηκε ως έναν από τους λόγους για την διατήρηση της τρέχουσας πολιτικής και την σχετική επιβράδυνση του στεγαστικού τομέα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:19 - 30 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.