ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο: «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τον Σνόουντεν»

20:00 - 01 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Βερολίνο: «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τον Σνόουντεν»
Οι γερμανικές αρχές είναι προετοιμασμένες να στείλουν εκπροσώπους τους να συναντηθούν με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.

«Εάν το μήνυμα είναι ότι ο Σνόουντεν έχει πράγματα να μας πει και προτίθεται να μιλήσει στις γερμανικές αρχές, τότε θα βρούμε τρόπους, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να τον ακούσουμε», είπε ο Φρίντριχ, αναφερόμενος σε όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνάντηση που είχε στην Μόσχα ο βουλευτής των Πρασίνων, Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε, με τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

 

"Όταν ο Αμερικανός, πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), θελήσει να δώσει στοιχεία, θα τα δεχθούμε πρόθυμα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

 

Εξάλλου, η επιτροπή Πληροφοριών του γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να συνεδριάσει σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, όπως δήλωσε  ο πρόεδρός της, Τόμας Όπερμαν.

 

Σύμφωνα με τον Όπερμαν, η επιτροπή πρόκειται να καλέσει τον Στρέμπελε για να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες, όσον αφορά τη συνάντησή του με τον Σνόουντεν, την Πέμπτη, στη Μόσχα.

 

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να λάβει περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά την καταγγελθείσα κατασκοπεία σε βάρος της Γερμανίας, από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.