ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πιθανόν παράνομες οι παρακολουθήσεις της NSA", λέει ο επικεφαλής της Google

18:23 - 04 Νοε 2013 | Ειδήσεις
"Πιθανόν παράνομες οι παρακολουθήσεις της NSA", λέει ο επικεφαλής της Google
Την πεποίθηση ότι η εκτεταμένη κατασκοπεία των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα κέντρα δεδομένων της επιχείρησής του είναι "σκανδαλώδης, εξοργιστική και πιθανόν παράνομη, εάν αληθεύει", εξέφρασε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Inc, Έρικ Σμιτ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Wall Street Journal, χαρακτηρίζει «αληθινά εξοργιστικό- εάν αληθεύει- το γεγονός ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) έψαχνε στα κέντρα δεδομένων της Google», δήλωσε ο Σμιτ.

google20

«Τα βήματα τα οποία η οργάνωση προτίθετο να κάνει χωρίς ορθή κρίση για να εκτελέσει την αποστολή της και δυνητικά να παραβιάσει την ιδιωτική ζωή ανθρώπων — δεν είναι εντάξει», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Google, και πρόσθεσε ότι οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν "μας βοήθησαν να καταλάβουμε το τι ακριβώς συνέβη".

 

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι έρχονται και άλλες αποκαλύψεις.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σμιτ είπε στο Χονγκ Κονγκ ότι η Google, μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του Διαδικτύου παγκοσμίως, υπέβαλε τις έντονες διαμαρτυρίες της στην NSA, στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και σε μέλη του Κογκρέσου.

 

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, την Τετάρτη, η NSA είχε αποκτήσει άμεση πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις των εταιριών Google και Yahoo! που χρησιμοποιούνται για να μετακινείται ένας τεράστιος όγκος μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων δεδομένων σε διεθνές επίπεδο.

 

Αντιδρώντας στο δημοσίευμα, η NSA είχε τονίσει πως δεν είναι αληθής ο υπαινιγμός ότι η υπηρεσία βασίστηκε σε ένα διάταγμα του προέδρου για τη συλλογή πληροφοριών από το εξωτερικό, ώστε να παρακάμψει τους περιορισμούς τους οποίους αντιμετωπίζει εγχωρίως, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.