ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λήξη συναγερμού στο Νιού Τζέρσεϊ

18:32 - 05 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Λήξη συναγερμού στο Νιού Τζέρσεϊ
Πανικό σκόρπισε σε χιλιάδες επισκέπτες του εμπορικού κέντρου Garden State Plaza, στο Νιού Τζέρσεϊ, ένοπλος ο οποίος άνοιξε πυρ, το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς να τραυματίσει κανέναν, προτού αυτοκτονήσει, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ρίτσαρντ Σουπ, 20 ετών, πυροβόλησε έξι φορές με το τροποποιημένο τουφέκι του, απ' ό,τι φαίνεται χωρίς να έχει συγκεκριμένο στόχο και χωρίς να τραυματίσει κανέναν, "προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει σε μια απόμερη μεριά του εμπορικού κέντρου", δήλωσε ο Τζον Μολινέλι, εισαγγελέας της κομητείας Μπέργκεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα.

 

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Σουπ είχε ιστορικό κατάχρησης ναρκωτικών και είχε συλληφθεί για διακίνηση, «γεγονός που ενδέχεται να είναι ο λόγος που επέλεξε να κάνει ό,τι έκανε χθες βράδυ», δήλωσε ο Μολινέλι στο τηλεοπτικό πρόγραμμα "Good Morning America" του δικτύου ABC.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Σουπ φαίνεται ότι πήγε στο εμπορικό κέντρο με σκοπό να αυτοκτονήσει και όχι να τραυματίσει άλλους, και άφησε ένα σημείωμα με διφορούμενο μήνυμα. 

Ο Σουπ χρησιμοποίησε στην επίθεση ένα τουφέκι που είχε κλέψει από τον αδελφό του, και το οποίο είχε τροποποιήσει ώστε να μοιάζει με Καλάσνικοφ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Η αστυνομία απομάκρυνε χιλιάδες ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο, όπου στεγάζονται καταστήματα, σινεμά και εστιατόρια, και ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, όταν αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς.

 

Να σημειώσουμε ότι το Garden State Plaza ανήκει στον αυστραλιανό όμιλο Westfield και είναι ένα από πέντε γιγάντια εμπορικά κέντρα του Πάραμους, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Νέας Υόρκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.