ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα διεθνή ΜΜΕ για την έφοδο στην ΕΡΤ

12:21 - 07 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Τα διεθνή ΜΜΕ για την έφοδο στην ΕΡΤ
Η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ τα ξημερώματα απασχόλησε μεγάλη μερίδα των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το Reuters μετέδωσε ότι η ΕΛΑΣ έκανε έφοδο στις εγκαταστάσεις της πρώην δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απομάκρυνε τους δεκάδες διαμαρτυρόμενους πρών εργαζομένους που είχαν καταλάβει το κτήριο τον Ιούνιο μετά το ξαφνικό κλείσιμο του φορέα από την κυβέρνση. Το πρακτορείο αναφέρθηκε στις μικροεντάσεις που σημειώθηκαν κατά την εκκένωση, καθώς και τον αποκλεισμό του κτηρίου στη συνέχει από τους αστυνομικούς.


«Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επέδραμαν το νωρίς το πρωί της Πέμπτης στις βασικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, δίνοντας τέλος στη -σχεδόν- πέντε μηνών κατάληψη του κτηρίου από εργαζομένους που αντιδρούσαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση τον Ιούνιο», αναφέρει η Wall Street Journal. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η επιχείρηση διεξήχθη πριν από την αυγή και παρουσία εισαγγελέα, ενώ τονίζει ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ στα μέσα Ιουνίου είχε προκαλέσει μία μίνι πολιτική κρίση στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Το Associated Press μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους εναπομείναντες πρώην εργαζομένους από τα κεντρικά του πάλαι ποτέ δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, της ΕΡΤ. «Το κτήριο τελούσε υπό κατάληψη εδώ και πέντε μήνες από διαμαρτυρόμενους απολυμένους εργαζόμενους», σημειώνει το πρακτορείο, υπενθυμίζοντας την 11η Ιουνίου οπότε και η κυβέρνηση προχώρησε στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του φορέα και την αντικατάστασή του με τον μεταβατικό, τη Δημόσια Τηλεόραση.


Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε σε επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου της πρώην ΕΡΤ, αδειάζοντάς το από τους πρώην υπαλλήλους που είχαν καταλάβει το ραδιομέγαρο αντιδρώντας στο κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός που είχε προκαλέσει τόσο διεθνείς αντιδράσεις, όσο και στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης συνασπισμού.
«Η αστυνομία έδιωξε και το τελευταίο προσωπικό της ΕΡΤ» γράφει ο βρετανικός Guardian. «Η ΕΛΑΣ απομάκρυνε όσους από τους πρώην εργαζομένους του ραδιοτηλεοπτικού φορέα σε μία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πριν από το φως της ημέρας», σημειώνει η εφημερίδα.
«Μετά από πεντάμηνη κατάληψη από πρώην υπαλλήλους, η ελληνική αστυνομία εκκένωσε τις εγκαταστάσεις της πρώην έδρας της ΕΡΤ», γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:31 - 07 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.