ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Διατροφικό σκάνδαλο εν όψει στη Γερμανία

13:09 - 07 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Το ενδεχόμενο να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμη διατροφικό σκάνδαλο στην Ε.Ε. διερευνούν εισαγγελείς στη βόρεια Γερμανία, σύμφωνα με δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων.
Πιο ειδικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλείται  ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν υποψίες για επεξεργασία μολυσμένου κρέατος σε ένα εργοστάσιο στην Κάτω Σαξονία.  
Η είδηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι εισαγγελείς του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας να αρχίσουν έρευνες στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Προστασίας του Καταναλωτή, στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος, ομάδα του υγειονομικού τον Ιούνιο είχε προχωρήσει σε αναλύσεις των προϊόντων που υπήρχαν σε αυτό.
«Υπάρχουν υποψίες ότι η επιχείρηση εξέδιδε ψευδείς επιγραφές και έγγραφα για την προέλευση του κρέατος αυτού», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Ωστόσο τόνισε ότι οι αρχές δεν έχουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι διανεμήθηκε για πώληση κρέας που δεν ήταν καλό.
Το πρακτορείο Reuters στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι  δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εταιρεία απέρριψε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για επεξεργασία μολυσμένου κρέατος σε μεγάλη κλίμακα.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε επεξεργασμένα προϊόντα, όπως έτοιμα γεύματα, προκαλώντας αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.