ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντεμπούτο του Twitter στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

13:48 - 07 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter θα κάνει πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του κοινωνικού δικτύου (@ twitter) η μετοχή του θα αποτιμάται στα 26 δολάρια.

Το Twitter σχεδιάζει να εισαγάγει 70 εκατομμύρια μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάτι που του επιτρέπει να αυξήσει τα έσοδα του στο ποσό του 1,82 δισ. δολαρίων.
Μάλιστα, προβλέπεται πρόσθετο δικαίωμα εισαγωγής 10.500.000 μετοχών οι οποίες θα μπορούν να προσφερθούν εντός 30 ημερών, ανεβάζοντας στα 2,1 δισ. δολάρια το συνολικό δυνητικό ποσό που μπορεί να αντλήσει η εταιρεία διαχείρισης του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με εκθέσεις ξένων, αλλά και Ελλήνων χρηματιστηριακών αναλυτών η τιμή εισαγωγής του Twitter στην Wall Street είναι υψηλή.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της N. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ κ. Ν. Χρυσοχοΐδη η τιμή εισαγωγής των 26 δολαρίων είναι υψηλή, καθώς συγκρινόμενη με τις μετοχές ομοειδών εταιρειών όπως του Facebook, της Υahoo και της Google αποτιμάται με υψηλότερους πολλαπλασιαστές.
Ταυτόχρονα οι αναμενόμενες χρηματοροές του Twitter για τα επόμενα χρόνια δεν αποτιμώνται στο παρόν (σήμερα) στα υψηλά επίπεδα κεφαλαιοποίησης που οδηγεί η τιμή εισαγωγής, αλλά στο μισό.

Πρώτο «τιτίβισμα» του Twitter στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.