ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Μόναχο είπε "nein" στους Ολυμπιακούς του 2022

15:27 - 11 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Το Μόναχο είπε "nein" στους Ολυμπιακούς του 2022
Με ένα μεγαλοπρεπές"όχι" σε σχετικό δημοψήφισμα απέρριψαν οι πολίτες του Μονάχου -και άλλων τριών κοντινών κοινοτήτων-τη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών του 2022.

Σε κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή για το εάν πρέπει να υποβληθεί υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών, το 52,1% των ψηφοφόρων του Μονάχου απάντησε αρνητικά.

Κάπως υψηλότερα ήταν τα ποσοστά του "όχι" στις υπόλοιπες τρεις τοπικές κοινότητες που θα αναλάμβαναν μέρος της διοργάνωσης (σ.σ.: το 51,5% των ψηφοφόρων του Γκάρμις-Πάρτενκίρχνε, το 54,02% του Μπέρχτεσγκάντενερ Λαντ και το 59,67% του Τράουνσταϊν).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μονάχου, Κρίστιαν Ούντε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν εξέφρασε μόνο μια απόρριψη της υποψηφιότητας για το 2022 αλλά και μια άρνηση σε κάθε διεκδίκηση ολυμπιακής διοργάνωσης. 

Ο λόγος που κατά τον ίδιο οδήγησε τους Βαυαρούς στην απόφαση αυτή ήταν η "αυξανόμενη επικριτική στάση μέρους του πληθυσμού στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις".

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Χορστ Ζίχοφερ, από την πλευρά του, ερμήνευσε το αποτέλεσμα με την δυσφορία των πολιτών στην εμπορική πλευρά των Αγώνων. 

Να σημειωθεί ότι το Μόναχο έχει ήδη φιλοξενήσει μία φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Θερινούς του 1972. 

Ήταν τότε η δεύτερη γερμανική πόλη στην ιστορία που αναλάμβανε τη διοργάνωση, μετά το Βερολίνο το 1936, οπότε και την εξουσία είχαν πάρει οι ναζί.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.