ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη

18:30 - 12 Νοε 2013 | Ειδήσεις
ΟΟΣΑ: Αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη
Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να ενισχυθεί στην ευρωζώνη, την Κίνα και τη Βρετανία και να παραμείνει αργή στην Ινδία, τη Βραζιλία και τη Ρωσία, σύμφωνα με τους πρόδρομους δείκτες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Αλλά, ενώ οι δείκτες αυτοί υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη αναμένεται να ενισχυθεί σε πολλές μεγάλες οικονομίες, ο ρυθμός της θα είναι περιορισμένος με βάση τα ιστορικά δεδομένα.

 

Ο πρόδρομος δείκτης του ΟΟΣΑ για τις οικονομίες των 34 χωρών - μελών του αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο στις 100,7 μονάδες από 100,6 μονάδες τον Αύγουστο.

 

Αν και η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2013 και το 2014 προβλέπεται χαμηλότερη απ' ό,τι αναμενόταν αρχικά, φαίνεται πιθανόν ότι θα είναι ταχύτερη το επόμενο έτος.

 

Στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ευρωζώνης, τον πρώτο ρόλο αναμένεται να έχει η Γερμανία, αλλά θα συμβάλλουν, επίσης, η Γαλλία και η Ιταλία.

 

Η ένδειξη αυτή μπορεί να ανακουφίσει τους πολιτικούς, καθώς ορισμένες έρευνες επιχειρηματικού κλίματος έδειξαν ότι η ανάκαμψη, που άρχισε στο δεύτερο τρίμηνο, χάνει ήδη έδαφος.

 

Τα στοιχεία της Eurostat που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη αναμένεται να δείξουν ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε και στο τρίτο τρίμηνο, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό απ' ό,τι στο δεύτερο τρίμηνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.