ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Ο προϋπολογισμός δεν έχει την έγκριση της τρόικας - Δέσμευση Αθήνας για συμπληρωματικό προϋπολογισμό

15:48 - 21 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Ο προϋπολογισμός δεν έχει την έγκριση της τρόικας - Δέσμευση Αθήνας για συμπληρωματικό προϋπολογισμό
Δεν έχει την έγκριση της Τρόικας ο προϋπολογισμός του 2014, που κατατέθηκε στη Βουλή, δήλωσε ο Σάιμον Ο’Κόνορ, εκπρόσωπος τύπου του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Όλι Ρεν.

Τόνισε όμως ότι οι εταίροι μας έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από την Αθήνα ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό κενό καταλήξουν, θα υποβληθεί συμπληρωματικός ή τροποποιημένος προϋπολογισμός που θα περιέχει τυχόν μέτρα «περαιτέρω προσαρμογής». 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ», κατά τη διάρκεια του τακτικού μπρίφινγκ των δημοσιογράφων, στις Βρυξέλλες, ο κ. Ο’Κόνορ τόνισε ότι «η αξιολόγηση της Τρόικας συνεχίζεται, παρά την διακοπή της αποστολής στην Αθήνα. Όπως και πριν την προηγούμενη διακοπή, έτσι και αυτή τη φορά, σημειώθηκε πρόοδος. Υπάρχουν όμως ορισμένα ακόμη ανοικτά ζητήματα πριν φτάσουμε σε συμφωνία. Ένα από αυτά είναι το δημοσιονομικό κενό και ο προϋπολογισμός του 2014. Η γνώμη μας είναι ότι απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις, πριν μπορέσουμε να πούμε ότι εγκρίνουμε απολύτως τον προϋπολογισμό. Τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε πως θα πάνε αυτές οι συζητήσεις. Αν προκύψει ανάγκη για περαιτέρω προσαρμογή στον προϋπολογισμό, τότε η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει πρόθυμη να υποβάλει συμπληρωματικό ή τροποποιημένο προϋπολογισμό. Αυτή τη στιγμή όμως, δεν μπορώ να πω ότι συμφωνούμε πλήρως με τον προϋπολογισμό. Για τα υπόλοιπα της αξιολόγησης, δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες για το που επιτεύχθηκε πρόοδος. Υπενθυμίζω όμως τη δήλωση του αντιπροέδρου Ρεν, μετά το προηγούμενο Eurogroup, ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και στο δημοσιονομικό μέτωπο, και στις μεταρρυθμίσεις, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως ο προϋπολογισμός του 2014, οι αλλαγές στη φορολογική διοίκηση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η απελευθέρωση επαγγελμάτων, αγορών και υπηρεσιών, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας». 

Τέλος, ο κ. Ο’Κόνορ διευκρίνισε ότι δεν αναμένει να γίνει συζήτηση για Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup, αν και κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τον πρόεδρο του Σώματος, Γερούν Νταϊσελμπλουμ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:32 - 21 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.