ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο προκήνιο ξανά η συζήτηση για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας σε μεγάλες τράπεζες

21:36 - 22 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Στο προκήνιο ξανά η συζήτηση για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας σε μεγάλες τράπεζες
Τη συζήτηση για τις πολύ σκληρές συνθήκες που επιβάλλουν οι μεγάλες τράπεζες σε νέους συνεργάτες τους ανοίγει ξανά, μετά το θάνατο, το περασμένο καλοκαίρι, ενός νεαρού Γερμανού μαθητευόμενου στην τράπεζα Bank of America στο Λονδίνο. Ο άτυχος νέος εργαζόταν ατελείωτες ώρες, ακόμη και τις νύχτες. Η ιατροδικαστής τονίζει ότι η κόπωση ενδέχεται να έπαιξε ρόλο στο θάνατο, αλλά αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί μετά βεβαιότητας...

Ο Μόριτς Έρχαρτ 21 ετών, πέθανε ενώ βρισκόταν στην έκτη εβδομάδα της εκπαίδευσής του, δηλαδή μία εβδομάδα πριν ολοκληρώσει τη μαθητεία του στην τράπεζα. Ο θάνατός του στάθηκε αφορμή για μια ευρεία δημόσια συζήτηση για τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλουν στους νέους συνεργάτες τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυρίως οι τράπεζες επενδύσεων.

 

Η ιατροδικαστής Μαίρη Χάσελ, που είχε αναλάβει να ερευνήσει τις αιτίες θανάτου του νεαρού, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Έρχαρτ πέθανε από φυσικά αίτια, καθώς έπαθε επιληπτική κρίση μολονότι έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή.

 

"Ένα από τα πράγματα που πυροδοτούν τις επιληπτικές κρίσεις είναι η κόπωση και ενδέχεται η κρίση που τον σκότωσε να προκλήθηκε από κούραση επειδή ο Μόριτς εργαζόταν τόσο σκληρά", είπε η Χάσελ. "Είναι όμως μόνο μια πιθανότητα" και όχι βεβαιότητα, πρόσθεσε.

 

Ο ασκούμενος δεν είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του ότι έπασχε από επιληψία και όσο εργαζόταν δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι αισθανόταν κάποιου είδους αδιαθεσία. "Δεν παραπονέθηκε ποτέ όμως η γυναίκα μου παρατήρησε την τελευταία εβδομάδα ότι δεν κοιμόταν αρκετά", είπε ο πατέρας του. Σύμφωνα με τους γονείς του, κάποιες φορές τους έστελνε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 5 ή 6 το πρωί, γεγονός που σήμαινε ότι εργαζόταν όλη τη νύχτα.

 

Εκπρόσωπος της Bank of America βεβαίωσε ότι διενεργήθηκε εσωτερική έρευνα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας όχι μόνο για τους μαθητευόμενους, αλλά και για όλους τους υπαλλήλους.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:47 - 22 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.