ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμη η Αίγυπτος για την υγροποίηση κυπριακού φυσικού αερίου

14:24 - 16 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Η Αίγυπτος ενδιαφέρεται για την αγορά φυσικού αερίου από την Κύπρο, με αντάλλαγμα την υγροποίηση του φυσικού αερίου που εντοπίστηκε στην κυπριακή ΑΟΖ στα τερματικά υγροποίησης καυσίμων που λειτουργούν στις ακτές της Αιγύπτου.
Αυτό αναφέρεται σε τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, το οποίο επικαλείται πληροφορίες που εξασφάλισε από Αιγύπτιο αξιωματούχο που δεν επιθυμεί να κατονομαστεί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, το θέμα αυτό συζητήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος πραγματοποίησε αυτή τη βδομάδα επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο. «Έχουμε συμφωνήσει να συνεργαστούμε στους τομείς του φυσικού αερίου και της έρευνας για εντοπισμό πετρελαίου στη Μεσόγειο», φέρεται να ανέφερε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «η συμφωνία θα ανακοινωθεί επίσημα αργότερα από το αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο.
«Ελπίζουμε για την υγροποίηση του φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις στην Νταμιέτα και Ιτκού στις ακτές της Μεσογείου» είπε ο αξιωματούχος. «Έχουμε αναξιοποίητες δυνατότητες υγροποίησης αερίου στα δύο εργοστάσια. Θα είναι φθηνότερο να υγροποιηθεί εδώ (στην Αίγυπτο) αντί για την κατασκευή εγκαταστάσεων υγροποίησης εκεί (στην Κύπρο), πρόσθεσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Anadolu.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.