ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Έλληνας Σεφ του Λευκού Οίκου

07:31 - 19 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Είναι μόλις 26 ετών, κι όμως πρόλαβε να γίνει απολύτως απαραίτητος στην κουζίνα... του Λευκού Οίκου! Ο Χρήστος Μπισιώτης ταΐζει καθημερινά την οικογένεια Ομπάμα και τους καλεσμένους της.

Την πρώτη του επαφή με την κουζίνα είχε στην ηλικία των μόλις 14 ετών, ξεκινώντας στο πλάι του σεφ Βασίλη Νικολόπουλου, τον οποίο και θεωρεί μέντορά του.

Μετά πήγε στη Σχολή Μαγειρικής ΟΤΕΚ Αναβύσσου, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας.

Δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ με αστέρια Michelin, όπως με τον Τόμας Κέλερ, στο εστιατόριό του στο Μανχάταν «Per se», με τη Μίνα Νιούμαν στο «Edison Ballroom», αλλά και σε άλλα διάσημα εστιατόρια, όπως το «Αύρα» και το «Κελάρι». Στο εστιατόριο «Eataly» είχε αναλάβει χρέη chef de cuisine, ενώ επέβλεπε και τα οχτώ εστιατόρια του Μάριο Μπατάλι, με 370 άτομα προσωπικό.

Σε ηλικία 18 ετών έφυγε για τη Νέα Υόρκη και δούλεψε πολύ σκληρά. Έτσι, το 2012 έρχεται μία απρόσμενη συνεργασία με τον Λευκό Οίκο. «Όλα άρχισαν τον Σεπτέμβρη του 2012, όταν γνώρισα τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Το ένα έφερε το άλλο και έχω την τιμή πια να μαγειρεύω για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και την οικογένειά του», είπε στον «Τύπο της Κυριακής».

Στα 26 του χρόνια έχει ήδη μαγειρέψει για αρκετούς celebrities, όπως την Τζένιφερ Λόπεζ, τον Αντόνιο Μπαντέρας, την Πατρίσια Φιλντ, την Τζέσικα Άλμπα, τον Μπιλ Κλίντον και πρόσφατα και για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.

Τι αγαπά να τρώει η προεδρική οικογένεια; Παραδοσιακά πιάτα από όλο τον κόσμο! «Ο πρόεδρος εμφανίζεται σπάνια, λόγω των υποχρεώσεών του. Η κ. Ομπάμα μάς επισκέπτεται αρκετά συχνά. Υπάρχουν μάλιστα φορές που μαγειρεύει μαζί μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ελληνική κουζίνα αγαπιέται από τον κόσμο, όμως πρέπει να πάει... ένα βήμα πιο πέρα, αναφέρει: «Πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Δεν μπορώ να πηγαίνω σε ελληνικό εστιατόριο και το τζατζίκι αντί για γιαούρτι να έχει crème fraîche. Το τζατζίκι φτιάχνεται με γιαούρτι. Είναι κάποια πράγματα που δεν χρειάζονται αλλαγή».

 
Τελευταία τροποποίηση στις 08:56 - 19 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.