ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: "Η πρόοδος στη Γερμανία εξαρτάται από την πρόοδο στην Ευρώπη"

15:28 - 31 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Μέρκελ: "Η πρόοδος στη Γερμανία εξαρτάται από την πρόοδο στην Ευρώπη"
Τη σημασία της Ευρώπης για την Γερμανία ανέδειξε η Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, επισημαίνοντας ότι η πρόοδος στη χώρα της εξαρτάται από την πρόοδο στην Ευρώπη.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι το 2014 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, 75 χρόνια από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. "Η Ευρώπη, με τα όνειρα των λίγων και τις προσπάθειες των πολλών, έγινε τόπος ειρήνης για εκατομμύρια ανθρώπους", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Απευθυνόμενη στους Γερμανούς, η Καγκελάριος τους κάλεσε να προσεγγίσουν με αποφασιστικότητα τις φιλοδοξίες και τις δεσμεύσεις τους για το νέο έτος. Η λέξη

"τολμώ", θα πρέπει να είναι το μήνυμα των Γερμανών για το 2014, τόνισε και πρόσθεσε ότι η προσήλωση, η αφοσίωση και η συνέργεια βρίσκονται πίσω από την επιτυχία.

 

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι "το κράτος μπορεί να επενδύσει, να δημιουργήσει καλές συνθήκες, αλλά η πολιτική μπορεί να επιτύχει μόνο λίγα χωρίς όλους εσάς" και συνέχισε: «Ό,τι καταφέρνει ο καθένας από εμάς ατομικά και σε μικρή κλίμακα, αυτό επηρεάζει τη χώρα μας συνολικά". Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί και στον στόχο της για μείωση του δημοσίου χρέους και για παράδοση λιγότερων βαρών στις επόμενες γενιές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.