ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό ομηρία διευθυντικά στελέχη της Goodyear στη Γαλλία

13:34 - 07 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Υπό ομηρία διευθυντικά στελέχη της Goodyear στη Γαλλία
Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Goodyear στη βόρεια Γαλλία κρατούν ομήρους δυο διευθυντικά στελέχη, ως διαμαρτυρία για το επικείμενο κλείσιμο της μονάδας.
Η ομηρία ξεκίνησε τη Δευτέρα και συνεχίζεται και την Τρίτη.

Όμηροι κρατούνται ο διευθυντή παραγωγής στο εργοστάσιο της Αμιέν Michel Dheilly και ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινων πόρων Bernard Glesser, στους οποίους δεν επετράπη να φύγουν από το εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν "συνωμοσία" εναντίον τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ομηρία.
 
«Δεν συμφωνώ με την κράτησή τους, αλλά τι θέλετε να κάνουμε; Περιμένουμε από τους πολιτικούς να έρθουν εδώ και να διαπραγματευθούν μαζί τους», αναφέρει στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο εργάτης, Πιερ Ζαν, ο οποίος εργαζόταν στο εργοστάσιο επί 30 χρόνια.

"Ακόμα και εάν πρέπει να περιμένουν τρεις ή τέσσερις ημέρες, εκείνοι δεν θα φύγουν. Θα ψάξουμε να βρούμε στρώματα, όλοι θα κοιμηθούμε εδώ" δήλωσε ένας άλλος εργαζόμενος. Οι όμηροι έχουν ακόμα μαζί τους τα κινητά τους τηλέφωνα. Προσωπικό και διεύθυνση διαπραγματεύονται εδώ και χρόνια για τον τρόπο διαχείρισης της μονάδας που καταγράφει ζημίες.

Το συνδικάτο των εργαζομένων πιέζει για πλάνο εθελουσίας εξόδου με πιο γενναίες αποζημιώσεις, σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής για το εργοστάσιο.

Το κλείσιμο της βιομηχανικής μονάδας στην Αμιέν είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2013, έπειτα από χρόνια σκληρών αντιπαραθέσεων μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και των εργατικών συνδικάτων. Τον περασμένο Νοέμβριο η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα περαιτέρω λειτουργίας του εργοστασίου.

Μέχρι στιγμής, η μητρική εταιρεία της Goodyear στις Η.Π.Α. τηρεί σιγήν ιχθύος σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του εργοστασίου στη Γαλλία, μια πράξη που θα έχει ως συνέπεια την απόλυση συνολικά 1.173 εργατών.
 
Η γαλλική περιφέρεια της Πικαρδίας στο γαλλικό Βορρά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας, αφού τουλάχιστον έξι στους δέκα κατοίκους της αδυνατούν να βρουν δουλειά.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.