ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Ξηλώνονται 350 αστυνομικοί με φόντο τις μίζες

14:31 - 07 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Τουρκία: Ξηλώνονται 350 αστυνομικοί με φόντο τις μίζες
Η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε 350 αστυνομικούς, κυρίως στην Άγκυρα, στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που συγκλονίζει τη χώρα, σύμφωνα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ορίστηκαν οι αντικαταστάτες των αστυνομικών που απομακρύνθηκαν με μεταθέσεις προέλευσης κυρίως εκτός της τουρκικής πρωτεύουσας. Οι βαθμοί των απομακρυθέντων ξεκινούν από υψηλόβαθμους αξιωματικούς και φτάνουν μέχρι τη βάση.

Οι ογδόντα από τους αξιωματικούς που απομακρύνθηκαν ήταν επικεφαλής των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος στην Αγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν απολυθεί ή μεταταγεί στην χώρα από τις 17 Δεκεμβρίου και τη σύλληψη επιχειρηματιών και των γιων υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν στο πλαίσιο της έρευνας για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που κλονίζει την τουρκική κυβέρνηση.

Περί τους 250 αστυνομικούς από την τουρκική επαρχία διορίστηκαν στις θέσεις αστυνομικών που απομακρύνθηκαν και επανατοποθετήθηκαν στην υπηρεσία της τουρκικής τροχαίας ή σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:37 - 07 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.