ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nτουμπάι: Αναδιάρθρωση χρέους 10 δισ. ευρώ

16:41 - 17 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Συμφωνία για αναδιάρθρωση χρέους ύψους 10 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Dubai Group, όπως αποκαλύπτει το Reuters , τερματίζοντας έτσι τη χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε στο εμιράτο το 2009.

 

Η Dubai Holding, το επενδυτικό «όχημα» που ελέγχεται από τον εμίρη του Ντουμπάι, ήταν μία από τις ελεγχόμενες από κράτος επιχειρήσεις που δανείστηκαν τεράστια ποσά από τις τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν κύμα εξαγορών κατά τη διάρκεια της οικονομικής άνθησης, την περίοδο 2006-08.

Ωστόσο, με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη “φούσκα” στο real estate, πολλές από αυτές δεν ήταν σε θέση ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και αναγκάστηκαν να επαναδιαπραγματευτούν δεκάδες δισεκατομμύρια δολαρίων σε χρέος.

Η Dubai Group ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους της το 2010. Είχε προηγηθεί η συμφωνία της Dubai World για την αναδιάρθρωση χρέους ύψους 25 δισ. δολ.

Οι δανειστές, στους οποίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η γαλλική Natixis και η Emirates NBD από το Ντουμπάι,  θα υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα τις επόμενες ημέρες.

Η τελική συμφωνία προβλέπει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων για 12 έτη. Το  χρονοδιάγραμμα να είναι άμεσα εξαρτημένο από το επίπεδο των εγγυήσεων έναντι συγκεκριμένου χρέους. Αυτό σημαίνει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Dubai Group μπορούν να ανακάμψουν σε αξία προτού πωληθούν για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.