ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στενό μαρκάρισμα των κινεζικών αρχών σε δημοσιογράφους

12:32 - 30 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Στενό μαρκάρισμα των κινεζικών αρχών σε δημοσιογράφους
Δημοσιογράφος των αμερικανικών New York Times με βάση το Πεκίνο αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Κίνα, με την πλευρά του να καταγγέλλει ότι διώκεται για ρεπορτάζ που εξέθεταν την πρώην κινεζική ηγεσία.

Οι κινεζικές αρχές περιορίστηκαν στο ότι ο Όστιν Ράμζι παραβίασε τους όρους της βίζας του και έτσι η άδεια παραμονής του δεν ανανεώθηκε. 
Είναι ο δεύτερος ανταποκριτής της εφημερίδας που οδηγείται στο αεροδρόμιο μέσα σε 13 μήνες (είχε προηγηθεί ο Κρίς Μπάκλεϊ). Η βεντέτα του Πεκίνου με τους New York Times είχε ξεκινήσε με ρεπορτάζ που εξέθεταν τον πρώην πρωθυπουργό Γουέν Τζιάομπαο.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ είχε προσπαθήσει να παρέμβει, ενώ το ζήτημα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν εν γένει αμερικανοί δημοσιογράφοι στην Κίνα είχε τεθεί και από τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Πεκίνο. 
Η Λέσχη Ξένων Ανταποκριτών στην Κίνα (FCCC) μιλά ανοικτά για πολιτικά υποκινούμενη εκδίωξη. Υποστηρίζοντας πως οι όροι της βίζας, που υποτίθεται ότι παραβίασε ο Ράμζι, είναι θολοί και δεν έχει κινηθεί καμία ανάλογη διαδικασία για άλλους ανταποκριτές, η FCCC εξέφρασε την «βαθιά της ανησυχία» για την εξέλιξη.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να αποφευχθεί το συμπέρασματα ότι οι κινεζικές αρχές θέλουν να τιμωρήσουν τους New York Times για τα ρεπορτάζ τους για τον Γουέν Τζιαομπάο και την οικογένειά του» ανέφερε ανακοίνωση της Λέσχης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.