ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποτυχημένη απόπειρα αεροπειρατείας με στόχο το Σότσι- Συνελήφθη ο Ουκρανός δράστης

22:46 - 07 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Αποτυχημένη απόπειρα αεροπειρατείας με στόχο το Σότσι- Συνελήφθη ο Ουκρανός δράστης
Ένας Ουκρανός, ο οποίος επιχείρησε την Παρασκευή να καταλάβει ένα αεροσκάφος και να το οδηγήσει στο Σότσι της Ρωσίας, συνελήφθη και οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έχουν θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης.

Μετά την απογείωση του αεροσκάφους της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus από το Χάρκοβο της Ουκρανίας ένας από τους επιβάτες απείλησε ότι θα το ανατίναζε πυροδοτώντας μια βόμβα εάν ο πιλότος δεν κατευθυνόταν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη  η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Χαμπίμπ Σολούκ.

 

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 110 επιβάτες. Μόλις ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, απογειώθηκε ένα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνόδευσε το αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

 

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της πόλης, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει στις αρχές της εβδομάδας ότι τρομοκράτες που θα έβαζαν στο στόχαστρό τους αεροσκάφη που κατευθύνονται στο Σότσι για τους αγώνες ενδέχεται να κρύψουν εκρηκτικές ύλες ακόμη και σε σωληνάρια οδοντόκρεμας.

Konstantinoupol070214

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.