ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Στο σφυρί"το σπίτι του Αλ Καπόνε- Στα 8,5 εκατ. δολάρια η τιμή

19:13 - 10 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
"Στο σφυρί"το σπίτι του Αλ Καπόνε- Στα 8,5 εκατ. δολάρια η τιμή
Η βίλα όπου ο περιβόητος γκάνγκστερ του Σικάγο, Αλ Καπόνε, πέθανε μετά την απελευθέρωσή του από το Αλκατράζ, πωλείται έναντι 8,5 εκατ. δολαρίων. Το μπλε αρχοντικό 10.000 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται, συγκεκριμένα, στο Παλμ Άιλαντ, στον κόλπο του Μπισκέιν, μεταξύ του κέντρου του Μαϊάμι και της συνοικίας του ξενοδοχείου South Beach . Ο σημερινός ιδιοκτήτης, μια εταιρεία στη Φλόριντα την οποία διαχειρίζεται ο λογιστής Άντονι Πανεμπιάνκο, αγόρασε το σπίτι μόλις πριν από έξι μήνες για 7,4 εκατομμύρια δολάρια.

Το αρχοντικό χτίστηκε το 1922 από τον Κλάρενς Μπουσκ, μέλος της οικογένειας της ζυθοποιίας Anheuser - Busch. Ο Καπόνε, ο οποίος έκανε μια τεράστια περιουσία με την εισαγωγή και την πώληση οινοπνευματωδών ποτών κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, το αγόρασε το 1928 για 40.000 δολάρια, μετά το κυνήγι του από τις αρχές στο Σικάγο και αργότερα Λος Άντζελες.

 

Πολλοί υψηλού προφίλ εγκληματίες, χρησιμοποιούσαν το Μαϊάμι ως τόπο κατοικίας, εν μέρει λόγω της πολύ κοντινής του απόστασης από την Αβάνα.

Μια γενιά μετά τον Καπόνε, ο Μέιγερ Λάνσκι - γνωστός ως «ο λογιστής της μαφίας» - αγόρασε και αυτός σπίτι στο Μαϊάμι Μπιτς και το 1950 αγόρασε καζίνο στην Κούβα, πριν από την κομμουνιστική επανάσταση .

kapon100214

Η άφιξη Καπόνε στη Φλόριντα προκάλεσε σάλο. Οι εφημερίδες τον ακολουθούσαν σε κάθε κίνησή του. Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης Ντόιλ Κάρλτον διέταξε τους σερίφηδες σε όλη την πολιτεία να τον συλλάβουν επί τόπου. Ο Καπόνε προσπάθησε να γοητεύσει τους ντόπιους με την υπόσχεση να μην παραβεί το νόμο, δίνοντας σημαντικές δωρεές σε πολιτικούς. Μετέτρεψε τη βίλα σε φρούριο, με βαριές ξύλινες πόρτες, τοίχους από μπετόν και θυρωρείο .

 

Οι σωματοφύλακες ήταν μια σταθερή παρουσία, τόσο στο σπίτι όσο και όταν ο Καπόνε ταξίδευε στο Μαϊάμι, ξοδεύοντας πολλά χρήματα σε ρούχα και σε τυχερά παιχνίδια στην πόλη. Ο αριθμός των σωματοφυλάκων διπλασιάστηκε μετά την σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, όταν οι συνεργάτες του Καπόνε στο Σικάγο έστησαν ενέδρα σε μέλη μιας αντίπαλης συμμορίας. Επτά άνδρες παρατάχθηκαν σε έναν τοίχο μέσα σε ένα γκαράζ και εκτελέστηκαν από άνδρες ντυμένους με στολές αστυνομικών.

 

Ο Καπόνε ήταν μίλια μακριά εκείνη τη στιγμή, σε ένα πάρτι στο Παλμ Άιλνατ, έχοντας το τέλειο άλλοθι. Ο Καπόνε πέθανε το 1947 και το σπίτι παρέμεινε στην οικογένειά του μέχρι κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1970, όταν αγοράστηκε από τον Χένρι Μόρισον, πιλότο της Delta Airlines. Μετά την ερείπωσή του κατά τη δεκαετία του 1970 και του 1980, το σπίτι ανακαινίστηκε και τέθηκε εκ νέου στην αγορά για σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια το 2011.

 

Παρά το γεγονός ότι ήταν ο τόπος του θανάτου Καπόνε αφού επέστρεψε από το Αλκατράζ ως ψυχικά ασθενής, οδηγούμενος στην παραφροσύνη από τη σύφιλη, το σπίτι ανεβαίνει τιμή κάθε φορά που αλλάζει χέρια, δήλωσε ο Αλπμερτ Τζούστο, ο οποίος εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη.

kapo100214

Τελευταία τροποποίηση στις 19:19 - 10 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.