ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία-Ιρλανδία: 270.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις καταιγίδες

20:38 - 13 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Βρετανία-Ιρλανδία: 270.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις καταιγίδες
Τουλάχιστον 270.000 νοικοκυριά στη Βρετανία και την Ιρλανδία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά τις σφοδρές καταιγίδες που προκάλεσαν τον θάνατο ενός άνδρα.

Το δίκτυο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας της Ιρλανδίας ESB ανέφερε ότι αποκατέστησε την παροχή σε 70.000 καταναλωτές, εντούτοις 190.000 νοικοκυριά, κυρίως στις κομητείες του Κορκ και Κέρι, παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι.

 

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιρλανδίας, η Met Éireann, προβλέπει ένα νέο κύμα σφοδρών βροχοπτώσεων σε όλη τη χώρα. Προβλήματα έχουν σημειωθεί στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι καταιγίδες, αφότου θυελλώδεις άνεμοι με ριπές να φθάνουν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα ξερίζωσαν χθες δέντρα και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια.

 

Περισσότερη βροχή αναμένεται επίσης και στη Βρετανία, προσθέτοντας ένα νέο πονοκέφαλο στους κατοίκους που ήδη υφίστανται τις πλημμύρες και το χάος στις μετακινήσεις ενώ η χώρα βιώνει έναν από τους πλέον βροχερούς χειμώνες των τελευταίων ετών.
Περίπου 80.000 νοικοκυριά, κυρίως στην Ουαλία, παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Δικτύων Ενέργειας.

plimire130214

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες εξαιτίας των πλημμυρών και των συντριμμιών που έχουν πέσει στις ράγες. Πολλά δρομολόγια σε μεγάλες επιβατικές γραμμές έχουν ματαιωθεί ή καθυστερήσει κατά μήκος της Βρετανίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας.

 

Η αστυνομία στο Ουίλτσιρ ανακοίνωσε ότι ένας 70χρονος άνδρας έχασε την ζωή του, όταν πιθανόν υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που επιχειρούσε να μετακινήσει ένα δέντρο που είχε πέσει σε ηλεκτρικά καλώδια.

 

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος διατήρησε τις 16 προειδοποιήσεις που εξέδωσε για τον κίνδυνο σφοδρών πλημμυρών, που μπορούν να απειλήσουν την ανθρώπινη ζωή, στο Μπέρκσιρ και το Σάρεϊ όπου ο ποταμός Τάμεσης υπερχείλισε και στο Σόμερσετ, όπου ορισμένες περιοχές παραμένουν κάτω από τα νερά για διάστημα ενός μήνα και πλέον.

 

Χιλιάδες νοικοκυριά στην νότια Βρετανία έχουν πλημμυρίσει κατά τη διάρκεια της κρίσης αυτής, και εκατοντάδες έχουν εκκενωθεί με τους μετεωρολόγους να μην έχουν προβλέψει βελτίωση των φαινομένων εδώ και πολλές εβδομάδες. Ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Πολ Λέινστερ δήλωσε ότι οι πλημμύρες θα μπορούσαν να φθάσουν σε επίπεδα πρωτοφανή από το 1947 σε κάποιες περιοχές της χώρας.

plimires130214

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.